Zapečeno kozličkovo stegno v gobjem prahu in hokaido buči
Zapečeno kozličkovo stegno v gobjem prahu in hokaido buči je aromatična jed v kateri se prepleteni okusi sestavin zlijejo v izjemno bogato celoto. Ob kozarcu izbranega vina in obvezni solati ni več kaj dodati. Užitek je popoln, slasten, lepljiv in sočen . . . Priprava pa sila enostavna.
Zapečeno kozličkovo stegno v gobjem prahu in hokaido buči – pripomočki:
- nož za čiščenje zelenjave
- jušna žlica za čiščenje bučne sredice
- glavni kuharski nož za grobo rezanje zelenjave
- deska
- pekač s pokrovom dimenzij približno 29 x 21 cm
Zapečeno kozličkovo stegno v gobjem prahu in hokaido buči – sestavine:
- 700 g kozličkovega stegna s kostjo
- 500 g hokaido buče
- 100 g mešane sveže paprike
- 100 g čebule
- 2 do 3 zrna česna
- 2 zvrhani čajni žlički gobjega prahu
- 1 čajna žlička mešanica domačih suhih zelišč
- sol po okusu
- poper po okusu
- 2 do 3 jušne žlice oljčnega olja
- pol dl vode
Količine so primerne za dve osebi. Za pripravo sestavin približno 20 minut, peka v ogreti pečici ura in pol medtem vi lahko počnete kaj druga.
Zapečeno kozličkovo stegno v gobjem prahu in hokaido buči – postopek priprave:
V posodo z mesom dodajte 2 zvrhani čajni žlički gobjega prahu, 1 čajno žličko zdrobljene mešanice domačih posušenih zelišč, sol po okusu, poper po okusu, 2 do 3 jušne žlice oljčnega olja ter sestavine dobro premešajte. Meso pustite vsaj kakšno uro pokrito na hladnem, da se začimbe vpijejo. Meso lahko v takšni marinadi začinite tudi dan prej (začinjenega hranite v hladilniku).
Očistite zelenjavo in jo v večjo skledo narežite na večje kose. Bučo lahko uporabite z lupino saj se le ta med peko lepo zmehča. Dodajte sol in dve jušni žlici oljčnega olja ter dobro premešajte in zelenjavo enakomerno razporedite po pekaču. Prilijte pol dl vode.
Preko položite začinjeno meso, pokrijte in postavite v ogreto pečico.
Pokrito pečete na 170 oC približno 40 minut, nato meso obrnete in pol ure pečete še odkrito.
Pečeno meso prelijte z omako, ki se je ustvarila med peko.
Meso pred serviranjem očistite s kosti, tanko narežite in ponovno prelijte z omako, ki se je ustvarila med peko. Ponudite z mešano solato ali radičem.