Hitro poletno kosilo iz ene ponve
Print Friendly, PDF & Email

Hitro poletno kosilo iz ene ponve je tisto, kar namesto dolgotrajnega stanja za štedilnikom potrebujete po napornem, prevročem poletnem dnevu, ko utrujeni stopite skozi domača vrata. Priprava svežega obroka po katerem bo kuhinja ostala skoraj čista. Se vam zdi nemogoče? Poskusite. Obrok je sestavljen tako, da vas ne bo uspaval ampak dodal energijo s pomočjo katere boste učinkoviti tudi po napornem dnevu.

Hitro poletno kosilo iz ene ponve – pripomočki:

  • deska
  • nož
  • ponev
  • pripomoček za mešanje

Hitro poletno kosilo iz ene ponve -sestavine:

  • dva manjša ne olupljena mlada krompirja
  • deciliter vode
  • ena majhna bučka
  • mladi korenček
  • dve do tri jušne žlice sezamovega olja
  • sol po okusu
  • vejico svežega žajblja
  • vejico svežega origana
  • 2 zrna česna
  • en tanek zrezek svinjske vratovine brez kosti
  • paradižnik za solato

Količina sestavin je primerna za eno osebo, čas priprave 20 minut.

Hitro poletno kosilo iz ene ponve – postopek priprave:

Operite krompirja, ju prerežite na četrtine nato pa narežite na tanke rezine. Bučko po dolžini križno razrežite in nato narežite na rezine. Enako ponovite z korenčkom.

V ponev dajte narezan krompir, posolite ter prilijte toliko vode, da je krompir pokrit. Dodajte vejice svežih zelišč in občasno premešajte. Ko je krompir skoraj kuhan in voda povrela v ponev dodajte olje. 

Premešajte ter dodajte še narezano bučko. Premešajte, vsebino ponve potisnite na rob, po potrebi dodajte še malo olja in dodajte zrezek in ga posolite po lastnem okusu. Po potrebi dosolite tudi krompir in bučke.

 

Ko se zrezek zapeče ga obrnite, dodajte tudi narezan korenček ter premešajte. Sesekljajte preostanek zelišč in dva zrna česna.

Ko je meso pečeno dodajte jušno žlico oljčnega olja ter sesekljane začimbe in česen. Meso zapecite po lastnem okusu. Sama ga ne zapečem preveč, saj so tako beljakovine lažje prebavljive.

Med pripravo jedi narežite paradižnik za solato ter ga začinite z soljo in oljčnim oljem. Pripravite pladenj, nanj zložite vse potrebno, dodajte serviran obrok in se odpravite na teraso ali zračen in miren kotiček ter uživajte v svežem, hitro pripravljenem obroku. 

 

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Irena Franić

Pravilna dieta je »način življenja«, le tako je lahko uspešna na dolgi rok brez stresa in nenehnih odrekanj. Samo tako si lahko pridobimo zadostno količino energije in ohranimo svoje zdravje, da smo se sposobni spopadati z današnjim hitrim tempom in obveznostmi, ki jih nalaga življenje. Zato vedno razmišljam o tem kako z lastno žlico ohraniti svoje zdravje in dobro počutje z veliko mero hedonizma in ekonomičnim pristopom v gospodinjstvu. Okusno pripravljeno hrano vedno jem počasi, tako je užitek večji in traja dlje, tako zadovoljim vse moje čute, zadovoljno pa je tudi moje telo. Hrana mi daje pravo energijo in dobro se počutim v svoji koži. Moj »način življenja« bi rada delila z vami! Vesela bom, če boste iz tega čudovitega potovanja v magični svet kulinarike odšli bogatejši za kakšno koristno izkušnjo, ki vam bo kasneje v pomoč tudi v domači kuhinji. Med mojimi recepti vas bo vedno čakal tudi komentar o prehranski vrednosti obroka. Tako boste vedeli, da ste jedli tudi zdravo (ne samo za Obliznit Prste). Kaj več pa boste seveda prebrali v knjigi . . . Z živili ravnajte gospodarno in predvsem spoštljivo saj imajo kot vsaka materija v vesolju svoje zakonitosti, energijo in namen. Spoštujte in ohranjajte kar vam je dano saj tako ohranjate tudi sebe.

Dodaj odgovor