Domači bučni rezanci v puranji omaki s smetano
Domači bučni rezanci v puranji omaki s smetano in mladimi bučkami so pripravljeni v nekaj minutah, seveda če imate rezance že pripravljene in posušene (recept za pripravo domačih bučnih rezancev najdete tukaj). Prijeten okus domačih bučnih rezancev po oreščkih, kremasta smetana in hrustljave bučke je nekaj nepozabnega in predvsem zdravega.
Domači bučni rezanci v puranji omaki s smetano – pripomočki:
- strgalo za zelenjavo julien
- deska za rezanje
- nož za zelenjavo
- globlja kozica
- pripomoček za mešanje
Domači bučni rezanci v puranji omaki s smetano – sestavine
Za kuhanje rezancev:
- 150 do 200 g domačih bučnih rezancev
- voda za kuhanje
- sol
Za omako:
- 1 čebula
- 200 g puranjega mesa (prsi)
- 1 srednje velika bučka (cca 250 g)
- 1 dl sladke smetane
- čajna žlička posušenih domačih zelišč
- sol po okusu
- voda za prilivanje pri pripravi omake (po potrebi)
- voda za kuhanje testenin
- po želji za oreh velik kos masla ali 2 jušni žlici oljčnega olja (sama sem uporabila oljčno olje)
Domači bučni rezanci v puranji omaki s smetano – postopek priprave:
Čebulo očistite in narežite na majhne kocke. Operite in na julijen narežite ali naribajte mlado bučko. Kos puranjega mesa narežite na majhne kocke. V globljo kozico nalijete 0,5 dl vode in dodate narezano čebulo in narezano puranje meso ter posolite. Kuhajte na tihem ognju. Ko se čebula zmehča in meso termično zadostno obdela (cca 15 minut) dodajte narezane bučke in po okusu še dodatno posolite. Po potrebi dolivajte vodo. Pristavite osoljeno vodo za kuhanje testenin.
Dodajte smetano in zdrobljeno mešanico suhih zelišč ter premešajte. Po nekaj minutah (2 do 5 minut) je omaka gotova. Bučke naj bodo pripravljene na zob. Omaka naj bo tekoča saj bodo testenine nekaj tekočine še popile. Sedaj lahko v omako dodate kuhane domače bučne rezance, maslo ali oljčno olje ter rahlo premešate.
Jed je odlična topla ali hladna, vsekakor pa ji dodajte skledo sveže solate. Za lepši izgled krožnika po vrhu posujte sveže ribani parmezan in nekaj kapljic oljčnega olja.