Recepti za sladice iz buč
Print Friendly, PDF & Email

Jesenske buče nam ponujajo veliko možnosti za pripravo. Ne le jedi, ampak iz njih lahko ustvarimo tudi božanske sladice. Pa si kar poglejmo recepte zanje …

Krema iz maslene buče

V jesenskem času si lahko z malce truda pričaramo krasno, dišečo kremo iz maslene buče, kateri je dodan še kanček cimeta. Recept za to krasno sladico v kozarčku najdete TUKAJ.

Jesenska torta

Jesenska torta na zanimiv način uporabi dva sadeža, oziroma pridelka, ki sta značilna za jesenski čas – jabolka in buče. Zanimiva struktura torte, pri kateri je pečeno le listnato dno, lahki kremi na vrhu pa sta tisti, zaradi katerih je to sladico vredno poskusiti. Recept najdete TUKAJ.

Jabolčni zavitek z bučo in makom

Naj bo klasičen jabolčni zavitek tokrat malo drugačen – dodajte mu mak in bučo! Obenem se izognite belemu sladkorju in s to kombinacijo zadenite v polno pri barvi in okusu. Recept najdete TUKAJ.

Čokoladna potica z bučo in mandlji

Čokoladna potica z bučo in mandlji je odlična kombinacija okusov. Je zelo sočna in okusi hohaido buče, mandljev ter skute se lepo dopolnjujejo med seboj. Recept najdete TUKAJ.

Čokoladna potica z bučo in mandlji

Bučna torta hokaido

Sočna, bučna torta, v kateri se zanimivo prepletajo okusi hokaido buče in izbranih začimb. Recept najdete TUKAJ.

Bučni krofi

Okus, v katerem se prepletajo buče, cimet in zmleti klinčki ter vanilija. Kdor želi, lahko pečene krofe povalja v mešanici sladkorja in cimeta. Recept najdete TUKAJ.

Bučna pita

Bučna pita ne bo razočarala ljubiteljev te vrste peciv s svojim prefinjenim in posebnim okusom. Recept najdete TUKAJ.

bučna pita

Mehka bučna torta z mandlji

Mehka bučna torta z mandlji, odišavljena s pomarančo in cimetom prikliče jesen na mizo. Idealna je za malico kot tudi za posebne priložnosti, saj je preprosta in elegantna sladica. Recept najdete TUKAJ.

Bučni masleni kruh

Z maslom, jajcem, sladkorjem in cimetom se navaden kruh, spremeni v masleni, ki ostane mehak in svež. Recept najdete TUKAJ.

Bučni masleni kruh

Kompot iz čajote

Skupaj z jabolki in hruškami čajota tvori okusen kompot pri katerem bo le malokdo ugotovil, da se v njem pravzaprav skriva zelenjava. Recept najdete TUKAJ.

Bučna pita

Božanski okus piti daje kombinacija bučnega pireja in kombinacija začimb; cimeta, vanilje ter klinčkov. Iz sestavin lahko naredite več manjših pit ali eno večjo. Recept najdete TUKAJ.

bučna pita

Bučna rulada

Bučna rulada je hitro narejena sladica brez moke, pri čemer uporabimo bučnice oziroma bučna semena in je zares nekaj posebnega po okusu. Recept najdete TUKAJ.

Bučna kava – pumpkin spice latte

Topel napitek iz kombinacije pireja hokaido buče in kave, za čarobni okus poskrbijo še jesenske začimbe, kot so: cimet, klinčki in vanilija in ingver. Začimbe so zelo pomembne pri pripravi, saj dajo tisto čarobno aromo hrani ali napitkom ter seveda pripomorejo tudi k zdravju. Recept najdete TUKAJ.

bučna kava

Preprosti in zdravi bučni piškoti z mandlji

So enostavni za pripravo in ker ne vsebujejo sladkorja, so primerni za zdravo sladkanje, brez slabe vesti pa jih lahko ponudimo tudi malčkom. Pečeni imajo prijetno hrustljavo skorjico, sredico pa mehko, kasneje ko jih hranimo v škatli za piškote, pa se zmehčajo. Recept najdete TUKAJ.

Bučne palčke

Enostaven slan in hrustljav prigrizek iz maslene buče. Recept najdete TUKAJ.

Če iščete še več idej za jesenske sladice, poglejte tudi:

Poglejte tudi:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor