Bučna rulada
Print Friendly, PDF & Email

Bučna rulada je hitro narejena sladica brez moke in je popolnega okusa. Nekje pred dvema tednoma je na obisk moji mami prišla dolgoletna prijateljica in ji za darilo prinesla bučno rulado. Priznam, da že dolgo nisem jedla tako dobre sladice, res je bila nekaj posebnega. Seveda sem jo takoj prosila za recept in jo v dveh tednih naredila kar 4 krat.

Za izdelavo bučne rulade ne potrebujete veliko časa, niti sestavin. Bučna rulada je izdelana brez moke, je sladko kislega okusa, tehta okoli 800 g in po tem receptu zadostuje za 10 oseb.

bucna rulada

Pripomočki za izdelavo bučne rulade:

  • večji pekač za peko rulade
  • 2 posodi za mešanje sestavin
  • električni mešalnik
  • električni sekljalnik
  • 1 velika jušna žlica
  • papir za peko
  • 1 kuhinjska brisača
  • električna pečica

Sestavine za izdelavo bučne rulade:

bucna rulada(za cca 800 g rulade)

  • 6 celih jajc
  • 1 velika žlica olja
  • 6 velikih žlic sladkorja
  • 3 vrečke vaniljevega sladkorja
  • 1/2 vrečke pecilnega praška
  • 100 g očiščenih in na drobno zmletih bučnic
  • 1/2 sveže stisnjenega limoninega soka
  • 1 cela velika kisla smetana (500 g)

Postopek za izdelavo bučne rulade:

V večjo posodo razbijemo 6 celih jajc. Mešamo z električnim mešalnikom in postopoma dodamo 6 velikih žlic sladkorja.

bucna rulada

Jajca in sladkor dobro stepemo tako, da dobimo gosto in bogato peno. Med stepanjem dodamo 1 vrečko vaniljevega sladkorja in 1 žlico olja.

bucna rulada

Odložimo električni mešalnik in masi dodamo polovico pecilnega praška ter 100 g dobro zmletih bučnic.

Zadnji dve sestavini postopoma in na rahlo primešamo.

bucna rulada

Združene sestavine zlijemo na pekač,obložen papirjem za peko. V dobro segreti pečici testo spečemo. Pečemo 12-15 minut na 180 °C (klasična pečica).

bucna rulada

Med tem časom naredimo nadev tako, da v posodo stresemo 1 veliko kislo smetano, limonin sok in 2 vaniljeva sladkorja.

bucna rulada

Nadev rahlo premešamo z žlico tako, da združimo sestavine.

Ko je testo pečeno, ga še vročega in v peki papirju zrolamo, nato pa zavijemo v dobro namočeno kuhinjsko brisačo in pustimo, da se ohladi.

bucna rulada

Ko se testo ohladi, ga previdno odvijemo in namažemo z nadevom in zarolamo nazaj v rolado.

bucna rulada

Tako zarolano bučno rulado ponovno zavijemo v peki papir in nato še v vlažno kuhinjsko brisačo ter postavimo v hladilnik za nekaj ur.

bucna rulada

Bučna rulada je pripravljena. Narežemo jo na okoli 1 centimeter debele rezine in postrežemo.

bucna rulada

Dober tek :)!

Ocena:
Skupaj: 17 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor