Mehka bučna torta z mandlji
Print Friendly, PDF & Email

Mehka bučna torta z mandlji, odišavljena s pomarančo in cimetom prikliče jesen na mizo. Idealna je za malico kot tudi za posebne priložnosti, saj je preprosta in elegantna sladica.

mehka-bucna-torta

Pripomočki za pripravo mehke bučne torte

  • pekač premera 18 cm
  • večja in manjša skleda
  • jušna žlica in kuhalnica
  • električni mešalnik
  • dresirna vrečka

Sestavine za mehko bučno torto

Za tortni pekač premera 18 cm oz. 6 porcij

Za testo:

  • 75 g gladke moke
  • ščepec cimeta
  • 1 pomaranča
  • 50 g mletih mandljev
  • 130 g čiste kuhane buče
  • 50 g sončničnega olja
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 1/2 pecilnega praška
  • 1 jajce
  • 25 ml mleka

Za kremo

  • 100 ml smetane za stepanje
  • 50 g mehkega sira mascarpone

Postopek za pripravo mehke bučne torte

Bučo narežemo na srednje majhne kose in jo skuhamo na pari. Nato jo, še toplo, s pomočjo vilice pregnetemo ter pustimo, da se dobljeni bučni pire ohladi.

V večjo skledo združimo vse suhe sestavine tako, da najprej presejemo moko in pecilni prašek. Nato dodamo mlete mandlje, rjavi sladkor, cimet ter naribano lupinico ene pomaranče.

mehka-bucna-torta

V manjši posodi zmešamo skupaj vse mokre sestavine. Najprej zmešamo jajce, olje in mleko. Na to zmes dodamo še bučni pire.

mehka-bucna-torta_2

Mešanico mokrih sestavin prilijemo k suhim sestavinam ter z kuhalnico dobro premešamo vse sestavine, da dobimo homogeno zmes.

mehka-bucna-torta_5

Torta, ki jo bomo dobili je za šest porcij tako, da bomo za peko uporabili okrogel pekač 18 centimetrov premera. Pekač dobro namastimo ter vanj prelijemo bučno zmes.

mehka-bucna-torta_6

Bučna torta se peče, v predhodno segreti pečici, 35 minut na 170 stopinjah Celzija. Peko preverimo z zobotrebcem. Ko je torta pečena, jo preložimo na mrežo in pustimo, da se popolnoma ohladi, kajti drugače se bo naša krema na njej stopila.

mehka-bucna-torta_8

Medtem ko se torta ohlaja lahko počasi pripravimo našo kremo, kar je zelo preprost postopek. V manjši skledi stepemo smetano, da se speni, ne pa v čvrsto smetano ter ji dodamo sir mascarpone in še malo stepemo vse skupaj.

mehka-bucna-torta_9

Tako dobljeno kremo preložimo v dresirno vrečko, dokler ni torta popolnoma hladna, naj krema počiva v hladilniku.

mehka-bucna-torta_10

Čas je da nabrizgamo kremo na bučni biskvit in že lahko uživamo v naši mehki bučni torti z mandlji. za piko na i potresemo še malo cimeta.

mehka-bucna-torta

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor