Bučna pita v pajkovi mreži
Print Friendly, PDF & Email

Bučna pita v pajkovi mreži ne bo razočarala ljubiteljev te vrste peciv s svojim prefinjenim in posebnim okusom. V času noči čarovnic, se buč pri hiši ne manjka, z zabavno dekoracijo s temno čokolado, ki spominja na pajkovo mrežo, bo ta sladica perfektna. Ta recept je enostaven za pripravo, odlična sladica po večerji na noč čarovnic, kot tudi za otroško zabavo, saj bodo mali navihanci navdušeni nad pajkovo mrežo.

Bučna pita v pajkovi mreži

Pripomočki za pripravo bučne pite

  • pekač in peki papir
  • 2 mali kozici
  • multipraktik
  • skleda
  • peč
  • hladilnik

Sestavine za pripravo bučne pite

Za dno:

  • 250g polnozrnatih piškotov
  • 150g masla
  • 2 žlici rjavega sladkorja

Za nadev:

  • 200 g sladkorja
  • 3žlice limoninega soka
  • 2 jajci in 2 rumenjaka
  • 60 ml vode
  • 1 žlička cimeta
  • 250 g buče
  • 200 ml smetane
  • ½ žličke ingverja v prahu
  • 500 g Philadelphie
  • ščepec soli

Postopek priprave bučne pite

Začeli bomo z dnom, ki ga bomo pripravili z piškotov. Na zmernem ognju stopimo maslo.

Bučna pita v pajkovi mreži

Polnozrnate piškote in sladkor zmiksamo v multipraktiku. Zmlete piškote preložimo v skledo in jim dodamo stopljeno maslo ter vse dobro premešamo.

Bučna pita v pajkovi mreži

Zmes prestavimo v pekač, cca 24 cm premera, ki smo ga oblekli z peki papirjem in s pomočjo žlice potlačimo. Paziti moramo, da ne pozabimo narediti tudi robu z piškotov.

Bučna pita v pajkovi mreži

Pekač damo v hladilnik za 30 minut in med tem pripravimo nadev.

Najprej pripravimo bučo: operemo jo, olupimo in zrežemo na kocke, nato jo skuhamo.Kuhamo jo 20 minut v kozici s 60 ml vode na srednji jakosti.

Bučna pita v pajkovi mreži

V mešalnik damo sir, sladkor in bučo, ko se le ta pohladi. Nato dodamo ingver, limonin sok, cimet, sol, smetano in jajca. Če želite bolj žive, oranžne, barve pito, uporabite raje beli kot rjavi sladkor.

Bučna pita v pajkovi mreži

Mešalnik prižgemo za par minut, da dobimo gladko zmes.

Bučna pita v pajkovi mreži

Rezultat mora bit gladek in kremen.

Bučna pita v pajkovi mreži

Dobljeno zmes zlijemo v pekač, ki ga nato postavimo v predhodno segreto peč na 190 ⁰C. Pečemo 50 minut.

Bučna pita v pajkovi mreži

Ko je pita pečena jo pustimo malo počivati kar v peči, da se sesede. Ko je mlačna jo vzamemo ven in pustimo, da se do konca ohladi.

Bučna pita v pajkovi mreži

Okrasimo jo tako, da stopimo 100 g čokolade, preložimo v dresirno vrečko in z njo narišemo pajkovo mrežo.

Bučna pita v pajkovi mreži

Bučna pita v pajkovi mreži

Preden jo postrežemo, jo za 3 ure postavimo v hladilnik.

In eko pita je pronta!

bučna pita

Dober tek!

 

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor