Bučna torta hokaido
Hokaido buče so jesensko – zimske buče in ker se čez zimo odlično obdržijo v temnem in suhem prostoru, lahko slastno sončno torto postrežemo tudi v turobnih, zimskih dneh.
Bučna torta hokaido – pripomočki:
- sekljalnik
- deska za rezanje
- noč
- žlica
- posoda za mešanje
- pekač
Bučna torta hokaido – sestavine:
Sestavine zadostujejo za tortni model premera 27 cm
- 300 g piškotov
- 200 g masla
- 1 kg buče hokaido
- 4 dl mleka
- 6 žlic Gustina (jedilni škrob)
- 1 in 1/2 skodelice sladkorja
- žlička cimeta
- žlička mletega ingverja
- žlička mletih nageljnovih žbic
- pomarančna jedilna aroma (če je nimamo, lahko tudi pomarančna lupina)
- 4 dl sladke smetane za stepanje (za premaz)
Bučna torta hokaido – postopek:
Maslo pustimo na sobni temperaturi, da se omehča. V blender nasujemo piškote, dodamo maslo in zmeljemo v gladko zmes. Piškotno testo razporedimo po dnu tortnega modela.
Bučo hokaido prepolovimo in očistimo semen. Nato je zrežemo na kocke in damo v bleneder. Istočasno dodamo del mleka in del škroba ter vse zmiksamo v gladko kašo. Postopek ponavljamo dokler ne zmiksamo vse buče.
Bučni kaši dodamo sladkor, cimet, ingver, mlete klinčke in pomarančno aromo. Vse temeljito premešamo.
Z bučno kašo premažemo piškotno dno in damo peči v pečico na 175 stopinj Celzija za 60 minut. Po pečenju bo nadev dajal videz, da je nepečen in premehak, vendar nič ni treba skrbeti. Torto najprej pustite, da se ohladi, nato jo čez noč postavite v hladilnik. Naslednji dan bo masa kompaktna.
Po vrhu premažemo s sladko stepeno smetano.
Dober tek!