Krema iz maslene buče
V jesenskem času si lahko z malce truda pričaramo krasno, dišečo kremo iz maslene buče. Jaz sem jo malenkost odišavila s cimetom. Buče niso uporabne samo za juhe in svaljke, ampak tudi za sladice, saj so same po sebi sladke. Krema iz maslene buče je enostavna za pripravo in servirana v kozarčku izgleda zelo zapeljivo.
Pripomočki za pripravo kreme iz maslene buče
- palični mešalnik
- vrečka za brizganje
Sestavine za pripravo kreme iz maslene buče
za 4 osebe
- 200 g nakockane maslene buče
- 1 žlica sladke smetane
- 60 g maskarponeja
- 30 g sladkorja v prahu
- vanilijeva esenca
- 2 dl sladke smetane
- cimet
Postopek priprave kreme iz maslene buče
Bučo olupimo, nakockamo in skuhamo do mehkega v osoljeni vodi. Ko zavre, kuhamo približno še 6 minut. Odcedimo in ohladimo. Ohlajeni masleni buči dodamo žliso sladke smetane in jo pretlačimo, kot bi delali pire. Nato dodamo maskarpone, sladkor in vanilijevo esenco.
Kremo iz maslene buče grobo premešamo. Da dobimo čisto gladko strukturo, jo zmiksamo še s paličnim mešalnikom. V primerni posodi stepemo smetano do čvrstega in nato nežno vmešamo oboje skupaj. Pripravimo vrečko za brizganje in nabrizgamo v primerne kozarce. Posujemo s cimetom. Jaz sem pripravila tudi majhne začimbne piškotke in jih položila na vrh kreme .
Kozarčke sem za dve uri postavila v hladilnik, da se je krema dobro ohladila. Po tem pa lahko postrežemo. Naj tekne!