Rabarbara in breskev v gostem soku
Print Friendly, PDF & Email

Rabarbara in breskev v gostem soku je napitek, ki je primeren za vse generacije. Rahlo kiselkast okus stebel rabarbare se pomeša s sladkobno breskvijo, dodan beli sladkor in na vrhu sladka stepena smetana pa poskrbita za piko na i temu krasnemu  ter enostavno pripravljenemu posladku.

Stebla rabarbare vsebujejo veliko vitaminov kot so A, B3, B5 in seveda tudi vitamin C. Rabarbara je res polna koristnih snovi, ki jih naše telo potrebuje, saj vsebuje tudi veliko kalcija, kalija, magnezija in mangana. Listi rabarbare niso užitni zato jih zavržemo.

Rabarbara in breskev v gostem soku

Pripomočki za pripravo rabarbare in breskve v gostem soku

  • palični mešalnik

Sestavine rabarbaro in breskve v gostem soku

Za dve osebi:

  • 150 g očiščenih stebel rabarbare
  • 230 g očiščenih breskev
  • 200 ml vode
  • 1 žlica sladkorja
  • 4 žlice stepene sladke smetane

Priprava rabarbare in breskve v gostem soku

Stebla rabarbare olupimo in olupke zavržemo, olupljena stebla pa narežemo na dolžino enega do dva centimetra.

Rabarbara in breskev v gostem soku

Breskve operemo pod tekočo vodo in neolupljene narežemo na manjše kose, odstranimo jim tudi pkoščice, ki jih zavržemo.

Rabarbara in breskev v gostem soku

V lonec natočimo vodo, dodamo narezano rabarbaro in kuhamo približno 15 do 20 minut, oziroma toliko časa, da stebla postanejo mehka, čas je odvisen tudi od starosti in debelini stebel rabarbare. Ko je rabarbara kuhana, dodamo narezano breskev in vse skupaj s paličnim mešalnikom sesekljamo.

Rabarbara in breskev v gostem soku

Sesekljani masi dodamo sladkor, zavremo in kuhamo še dve do tri minute.

Rabarbara in breskev v gostem soku

Lonec z gostim sokom ohladimo in ga nato natočimo v kozarec, dodamo še stepeno sladko smetano in ponudimo.

Rabarbara in breskev v gostem soku

Lepo in okusno, primerno za vse starosti. Lučka Glaser

Iz stebel rabarbare lahko pripravimo tudi:

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor