Rižev mesni narastek
Rižev mesni narastek z mletim mesom je prijetna popestritev naših jedilnikov. V bistvu je to riž in mleto meso v
Preberi večRižev mesni narastek z mletim mesom je prijetna popestritev naših jedilnikov. V bistvu je to riž in mleto meso v
Preberi večLetos sem na vrtu pridelala kar nekaj koromača in tako poskusila to zelenjavo pripraviti na več načinov. Ugotovila sem, da
Preberi večMed pridelki, ki nam jih že ponujajo vrtovi, sta tudi korenje in mladi krompirček. Ta je že sam po sebi
Preberi večSkoraj ni človeka, ki ne bi maral krompirja, zlasti njokov. Največkrat jih kupimo, saj mislimo, da je njihova priprava preveč
Preberi večBučke in buče so v kuhinji pravi zaklad. Dopuščajo nam možnosti domišljije prav v vse smeri kulinarike. Danes bom pripravila
Preberi večV sezoni kumaric oz. murk je najbolj nerodno to, da jih je naenkrat v velikem izobilju in to vseh vrst:
Preberi večV sezoni paprike je polnjena ali filana paprika enako cenjena kot pozimi kislo zelje. V kombinaciji s prilogo pire krompirja,
Preberi večZa nedeljsko kosilo je dobra pečenka, nekako Slovenska tradicija. In če tradiciji dodamo še okusen nadev, dobimo zmagovito kombinacijo –
Preberi večPolnozrnate palačinke s špinačo in gobami niso zahtevna jed za pripravo, vzeti pa si moramo čas. Najprej pripravimo maso za polnozrnate palačinke, ki mora nekaj časa počivati. Med tem časom pripravimo nadev iz špinače in gob ter smetanovo polivko. Nato spečemo polnozrnate palačinke, dodamo jim nadev iz špinače in gob, jih zvijemo ter jih razporedimo v pekač. Palačinke polijemo s polivko, prekrijemo jih z naribanim sirom ter jih spečemo v pečici.
Preberi večHrenovke ni treba jesti samo kuhane, pečene ali v kakšni enolončnici. Z malo drugačnosti bo iz “navadne hrenovke” nastala “gospa
Preberi večJajčevci so zelo zdravi, saj vsebujejo zaščitne snovi kot so vitamini, minerali, vlaknine in beljakovine, ki krepijo in izboljšujejo obrambne
Preberi večHitra in preprosta tunina omaka za testenine je odlična za vroče dni. Preprosta tunina omaka – pripomočki: Posoda za kuhanje
Preberi večStročji fižol je zdrava poletna zelenjava, ki ravnokar polni naše vrtove. Zato izkoristimo čas in naredimo nekaj iz svežega stročjega
Preberi večTelečji zrezki so lahko pripravljeni na različne načine, a so pogosto suhi. Ta recept prinaša preverjeno tehniko, kako ohraniti mehkobo
Preberi večStročji fižol je okusna in vitaminsko bogata zelenjava, ki jo navadno pripravimo brez domišljije ter predolgo kuhamo, da po nepotrebnem
Preberi večZakaj bi imeli navadne polpete, če imamo lahko zelene in še zdrave povrhu? Zelo zeleni polpeti so dober način za
Preberi večPohani bakalar je tako, kot tudi vitki som, zelo priljubljena poletna jed. Če imate raje morske ribje jedi je potem
Preberi več