Kruhove šnite
Naredimo čudovite in zelo okusne kruhove šnite iz starega kruha. Če boste nekaj dni zaporedoma zbirali ostanke starega kruha boste ob koncu tedna lahko naredili čudovito prilogo h katerikoli omaki. Zberite okoli 12 šnit suhega, starega kruha in sledite receptu.
Kruhove šnite – pripomočki:
- ponev za praženje
- večja posoda za mešanje sestavin
- večji lonec za kuhanje
- posoda za odcejanje
- kuhinjska krpa
- velika jušna žlica
- kuhalnica
- deska in nož za rezanje
Kruhove šnite – sestavine:
- 12-15 narezanih posušenih šnit starega kruha
- 2 čebuli
- česen
- peteršilj
- 1 dc mleka
- 50 g masla
- moka
- 1 jajce
- Sol
- poper
- vegeta
- rdeča mleta paprika
- Voda
Kruhove šnite – postopek:
Najprej pražimo narezano čebulo, česen in peteršilj na koncu praženja dodamo maslo in odstranimo z ognja.
V posodi za mešanje sestavin zdrobimo kruh na manjše kose.
Dodamo 1 dc mleka, sol, poper, vegeto, rdečo papriko, jajce in vse dobro premešamo.
Dodamo pražene sestavine ter zmes dobro zgnetemo z rokami.
Postopoma dodajamo nekaj moke(2-3 žlice), da se testo poveže ( kot bi obdelovali testo za kruh).
Oblikujemo rulado, jo položimo na kuhinjsko krpo in dobro zavijemo.
V večjo posodo zavremo 2,5-3 l vode in položimo rulado ovito v kuhinjsko krpo.
V pokriti posodi kuhamo 15 minut, odcedimo in pustimo, da se ohladi.
Previdno odvijemo kruhovo rulado, jo položimo na desko za rezanje in narežemo na 1cm debele šnite.
Postopek je končan. Svetujem, da kruhove šnite postrežete s piščančjimi prsmi v korenčkovi omaki
Dober tek!