Peresniki z gobovim pestom
Peresniki z gobovim pestom, so odlična in slastna možnost za porabo vseh presežkov, kar nam vrt ponuja v tem času, z dodatkom gob, pa postane čisto druga jed kot klasičen pesto.
Peresniki z gobovim pestom so zelo hitro slastno pripravljeno kosilo.
Pripomočki za peresnike z gobovim pestom:
- kuhalnica
- kuhališče
- sekljalnik
- čajna žlička
- jušna žlica
- ponev
- lonec za kuhanje testenin
- cedilo
- nož
Sestavine za peresnike z gobovim pestom:
- velik šopek bazilike
- 1 čajna žlička soli
- 2 manjša stroka česna
- 6 žlic dobrega olivnega olja
- 2 čajni čajni žlički pinjol ali jedrc pinij
- 100 g mešanih gob (lisičke, šampinjoni, dežnik)
- peresniki (približno 80 g na osebo)
Postopek za peresnike z gobovim pestom:
Na dveh žlicah olivnega olja prepražimo gobe. Dodamo dva stroka česna in čajno žličko soli ter pražimo še nekaj minut.
V sekljalnik damo baziliko, pinjole ter olivno olje in vse skupaj zmeljemo.
Vsekljalnik dodamo še prej prepražene gobe in vse skupaj na grobo zmeljemo.
Peresnike v osoljeni skuhamo po navodilih na embalaži ter dobro odcejene in še vroče dobro premešamo z gobovim pestom, ki smo ga prej pripravili v sekljalniku.
Peresniki z gobovim pestom pripravljeni na takšen način nam ne pustijo močnega zadaha po česnu in so tudi zaradi tega primerno kosilo za vse dni.
Dober tek!