Peresniki z gobovim pestom
Print Friendly, PDF & Email

Peresniki z gobovim pestom, so odlična in slastna možnost za porabo vseh presežkov, kar nam vrt ponuja v tem času, z dodatkom gob, pa postane čisto druga jed kot klasičen pesto.
Peresniki z gobovim pestom so zelo hitro slastno pripravljeno kosilo.

peresniki z gobovim pestom (1)

Pripomočki za peresnike z gobovim pestom:

  • kuhalnica
  • kuhališče
  • sekljalnik
  • čajna žlička
  • jušna žlica
  • ponev
  • lonec za kuhanje testenin
  • cedilo
  • nož

 Sestavine za peresnike z gobovim pestom:

  • velik šopek bazilike
  • 1 čajna žlička soli
  • 2 manjša stroka česna
  • 6 žlic dobrega olivnega olja
  • 2 čajni čajni žlički pinjol ali jedrc pinij
  • 100 g mešanih gob (lisičke, šampinjoni, dežnik)
  • peresniki (približno 80 g na osebo)

Postopek za peresnike z gobovim pestom:

Na dveh žlicah olivnega olja prepražimo gobe. Dodamo dva stroka česna in čajno žličko soli ter pražimo še nekaj minut.

peresniki z gobovim pestom (3)

V sekljalnik damo baziliko, pinjole ter olivno olje in vse skupaj zmeljemo.

peresniki z gobovim pestom (4)

Vsekljalnik dodamo še prej prepražene gobe in vse skupaj na grobo zmeljemo.

 

Peresnike v osoljeni skuhamo po navodilih na embalaži ter dobro odcejene in še vroče dobro premešamo z gobovim pestom, ki smo ga prej pripravili v sekljalniku.

 

Peresniki z gobovim pestom pripravljeni na takšen način nam ne pustijo močnega zadaha po česnu in so tudi zaradi tega primerno kosilo za vse dni.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor