Kislo zelje nekoliko drugače
Print Friendly, PDF & Email

Pogosto slišim, kako otroci ne marajo jedi iz kislega zelja. Tako je bilo tudi pri meni doma. Vse dokler nisem začela kuhati kislega zelja na prav poseben način. Če imate podobne težave tudi vi, ali pa le želite poskusiti nekaj drugačnega, sledite. Zelje je zelo okusno in otroci ga sedaj z veseljem jedo.

Kislo zelje nekoliko drugače-0011

Kislo zelje nekoliko drugače – pripomočki:

  • deska in nož za rezanje
  • lonec za kuhanje zelja
  • posoda za odcejanje
  • velika jušna žlica
  • kuhalnica

Kislo zelje nekoliko drugače – sestavine:

  • 1 kg naribanega kislega zelja
  • 100 g narezanih koščkov pršuta
  • 3 velike čebule
  • 2 veliki žlici sladke rdeče mlete paprike
  • 50 g svinjske masti
  • sol in poper
  • 1 žlica vegete
  • 1 jušna kocka (goveja)
  • voda

Kislo zelje nekoliko drugače – postopek:

Na raztopljeni svinjski mast pražimo čebulo pa dodamo narezane kocke pršuta. Med praženjem čebule in pršuta operemo in odcedimo naribano kislo zelje.

Kislo zelje nekoliko drugače-0022

Kislo zelje nekoliko drugače-0018Odcejeno kislo zelje dodamo praženi čebuli in pršutu ter vse dobro premešamo. Takoj dodamo govejo kocko, sol, poper, vegeto in rdečo papriko. Ponovno premešamo.

Kislo zelje nekoliko drugače-0016

Dodamo 2 dl vode in kuhamo na tihem ognju v pokriti posodi 1h 30 min. Na vsakih 20 minut jed premešamo in po potrebi dolijemo do 1 dl vode.

Kislo zelje nekoliko drugače-0015

Paziti moramo da se zelje ne prime, zato je potrebno večkrat premešati. Prav tako pa zelje ne sme plavati v vodi. Postopek priprave za kuhano in praženo zelje hkrati, je takšen kot pri nasvetu za praženje čebule.

Po poteku časa kuhanja jed umaknemo z ognja in pustimo v pokriti posodi vsaj 30 minut. Jed je pripravljena. Svetujem da jo postrežete ob restanem krompirju z vegeto in piščančjimi bedrcem z žara.

Dober tek!

 

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor