Piščančja prsa v parmezanovi skorjici
Print Friendly, PDF & Email

Kaj, ko bi standardna piščančja prsa malo poživili in namesto samo soli in popra uporabili enostavne sestavine in pričarali okusno parmezanovo skorjico. Ali se sprašujete kako to, da naj kaj takega nisi že prej pomislil-a? Tudi jaz sem se … pa saj je vendar tako enostavno in okusno. Zraven pa kuhan krompir s koščkom masla. Odlično!

Piscancja-prsa-v-parmezanovi-skorjici-5

Piščančja prsa v parmezanovi skorjici – pripomočki:

  • dve širši plastični posodi
  • vilica in kuhinjske ščipalke
  • ponev
  • štedilnik

Piščančja prsa v parmezanovi skorjici – sestavine:

Za 2 osebi

  • en par piščančjih prsi
  • 1 jajce
  • sol in poper
  • bazilika in majaron
  • pest drobtin
  • pest naribanega parmezana Grana Padano
  • žlica gorčice in masla
  • olje za namastitev

Piščančja prsa v parmezanovi skorjici – postopek:

Piščančja prsa prerežemo po dolžini na pol, da dobimo dva kosa. To je primerna porcija za dve osebi. Dobro posolimo in popopramo. V eni posodi pripravimo mešanico z drobtinami, parmezanom, baziliko in majaronom.

Piscancja-prsa-v-parmezanovi-skorjici-1

V drugi posodi razvržljajte jajce. Vanj pomočite prsa, da vpije čim več jajca. Nato ga povaljajte še v zmes drobtin in parmezana.

Piscancja-prsa-v-parmezanovi-skorjici-2

Ponev dobro segrejte na ognju in prilijte olje. Tega naj bo približno pol deci, saj bodo prsa med pečenjem vpila nekaj olja. Nato položimo prsa na vroče olje in pečemo na vsaki strani približno 5 minut oziroma do lepo zapečene skorjice. Ker so prsa debelejša od navadnih zrezkov, jih popečite tudi od strani (pomagajte si s ščipalkami za kuhanje). Če niste prepričani ali je pečeno, lahko z nožem malo zarežete v notranjost.

Piscancja-prsa-v-parmezanovi-skorjici-3

Tako boste dobili sočna piščančja prsa v parmezanovi skorjici. Ko prsa odstavite iz ponve jih položite na krožnik in pustite naj počivajo 1 minuto preden postrežete. Poželji lahko v ponev sedaj dodate žlico masla in gorčice in si pričarate gost preliv za čez krompir ali prsa.

Piscancja-prsa-v-parmezanovi-skorjici-4

Na tak način lahko dodelamo še tako dolgočasna piščančja prsa, ki jih samo popečemo v ponvi. Okus je zmagovalen in jaz bom definitivno to vpeljala v svoj tedenski meni.

Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Martina

Po poklicu sem grafična oblikovalka in mamica dveh punčk. Rada kuham za svoje najbližje ter fotografiram, kar združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor