Kuskus kepice s paradižniki
Kuskus je ena glavnih jedi v Severni Afriki, in je vse bolj priljubljen tudi pri nas, saj je njegova priprava izredno hitra in enostavna. Poigrajmo se z oblikovanjem ter pripravimo zapeljive in aromatične kuskus kepice.
Kuskus kepice s paradižniki – pripomočki:
- globok krožnik ali skodelica
- pokrovka
- žlica
- zajemalka za sladoled (za oblikovanje kepic)
Kuskus kepice s paradižniki – sestavine:
- kuskus
- voda (160 ml vode za 100 g kuskusa)
- sol
- kurkuma
- cimet
- maslo (po želji)
- češnjevi paradižniki
Kuskus kepice s paradižniki – postopek:
Zavremo vodo. Kuskus stresemo v globok krožnik ali skodelico, dodamo ščepec soli, mletega cimeta in kurkume.
Kuskus prelijemo z vročo vodo, nežno premešamo ter pokrijemo. Počakamo 5 – 8 minut, da kuskus popije vodo.
Ko je struktura kuskusa ustrezna za oblikovanje, s pomočjo zajemalke za sladoled oblikujemo kuskus kepice. Zajemalko pred oblikovanjem posamezne kepice zmočimo. Na vsako kuskus kepico položimo en češnjev paradižnik in ga nežno potisnemo v kuskus.
H kuskusu se poda meso (predvsem piščanec ali jagnjetina), ribe in različna zelenjava.
Dober tek! 🙂