Kuskus kepice s paradižniki
Print Friendly, PDF & Email

Kuskus je ena glavnih jedi v Severni Afriki, in je vse bolj priljubljen tudi pri nas, saj je njegova priprava izredno hitra in enostavna. Poigrajmo se z oblikovanjem ter pripravimo zapeljive in aromatične kuskus kepice.

Kuskus-kepice-s-paradižniki-4

Kuskus kepice s paradižniki – pripomočki:

  • globok krožnik ali skodelica
  • pokrovka
  • žlica
  • zajemalka za sladoled (za oblikovanje kepic)

Kuskus kepice s paradižniki – sestavine:

  • kuskus
  • voda (160 ml vode za 100 g kuskusa)
  • sol
  • kurkuma
  • cimet
  • maslo (po želji)
  • češnjevi paradižniki

Kuskus-kepice-s-paradižniki-1

Kuskus kepice s paradižniki – postopek:

Zavremo vodo. Kuskus stresemo v globok krožnik ali skodelico, dodamo ščepec soli, mletega cimeta in kurkume.

Kuskus-kepice-s-paradižniki-2

Kuskus prelijemo z vročo vodo, nežno premešamo ter pokrijemo. Počakamo 5 – 8 minut, da kuskus popije vodo.

Kuskus-kepice-s-paradižniki-3

Ko je struktura kuskusa ustrezna za oblikovanje, s pomočjo zajemalke za sladoled oblikujemo kuskus kepice. Zajemalko pred oblikovanjem posamezne kepice zmočimo. Na vsako kuskus kepico položimo en češnjev paradižnik in ga nežno potisnemo v kuskus.

H kuskusu se poda meso (predvsem piščanec ali jagnjetina), ribe in različna zelenjava.

 

Dober tek! 🙂

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor