Zelenjavna zloženka
Print Friendly, PDF & Email

 

Zelenjavna zloženka je zanimiva in drugačna priloga ali lahka samostojna jed ki je kljub ne najlepšemu izgledu slastna in izredno enostavna za pripravo.

Zelenjavna zloženka

Pripomočki za zelenjavno zloženko:

  • deska za rezanje
  • oster nož
  • čajna žlička
  • sekljalnik
  • kuhinjska pečica
  • globok pekač ali individualne male posodice, primerne za v peko v pečici
  • peki papir

Sestavine za zelenjavno zloženko:

  • 2 jajčevca
  • šop bazilike
  • 1 čajna žlička pinjol
  • 100 g koruze iz konzerve
  • 200 g pelatov
  • strok česna
  • 6 žlic odličnega olivnega olja

Postopek:

Na peki papirju osoljena jajčevca in pokapana z dvema žlicama olivnega olja 50 minut pečemo na 220°C. Ovoj jajčevca bo po končanem pečenju osmojen, a brez skrbi, uporabili bomo le notranjost jajčevca.

Zelenjavna zloženka

Jajčevca prepolovimo in njuno vsebino postrgamo v sekljalnik, ji dodamo ščepec soli in žlico olivnega olja ter vse skupaj zmeljemo do gladkosti.

Zelenjavna zloženka

Pričnemo sestavljati zelenjavno zloženko tako, da z olivnim oljem naoljeno dno prekrijemo z sesekljano vsebino iz sekljalnika.

Zelenjavna zloženka

Pripravimo drugo plast zelenjavne zloženke tako, da v sekljalniku zmeljemo pelate s šestimi listi bazilike, z žlico olivnega olja in s ščepcem soli.

Zelenjavna zloženka

Vsebino iz sekljalnika naložimo nad prvo plast zelenjavne zloženke.

Zelenjavna zloženka

Drugo plast potresemo s preostankom koruze.

Zelenjavna zloženka

Pripravimo še zadnjo plast zelenjavne zloženke tako, da v sekljalniku zmeljemo preostanek bazilike, dve žlici olivnega olja, ščep soli, čajno žličko pinjol, strok česna in dve čajni žlički koruze.

Zelenjavna zloženka

Zelenjavno zloženko pečemo 10 minut pečemo v pečici na 180 °C.

Zelenjavna zloženka

 

Zelenjavna zloženka je lahka samostojna jed ali odlična priloga k nam najljubšemu pečenemu mesu.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor