Hrenovke malo drugače: kača in hobotnica
Print Friendly, PDF & Email

Na pikniku nas poleg prijetne družbe običajno razveseljujejo čevapčiči, pleskavice, krompirček … Si upate za spremembo poskusiti kačo in hobotnico? 🙂

Hrenovke malo drugače: kača in hobotnica

Hrenovke malo drugače – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • srednje velik nož
  • papirnate brisačke

Hrenovke malo drugače – sestavine:

  • hrenovke
  • olje ali mast (po izbiri)
  • zelišča (bazilika, origano)

Hrenovke malo drugače: kača in hrenovke – postopek:

Hrenovke operemo in osušimo. Za pripravo kače pustimo celo hrenovko in jo skoraj do polovice zarežemo križ kraž kot prikazuje slika. Na eni strani zarežemo še usta.

Hrenovke malo drugače: kača in hobotnica

Hobotnico naredimo tako, da hrenovko najprej prerežemo čez polovico.

Hrenovke malo drugače: kača in hobotnica

Nato polovičko hrenovke “razčetverimo” kot prikazuje slika.

Hrenovke malo drugače: kača in hobotnica

Kače in hobotnice potrosimo z zelišči ter ocvremo.

Hrenovke malo drugače: kača in hobotnica

Lepo zapečene hrenovke položimo na papirnate brisačke, da odstranimo odvečno maščobo.

Hrenovke malo drugače: kača in hobotnica

Kače in hobotnice, ki smo jih oblikovali iz hrenovk, lahko spečemo tudi na žaru ali v pečici.

S pomočjo nageljnovih žbic lahko kačam in hobotnicam naredimo še oči.

Dober tek in zabavajte se na pikniku! 🙂

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.8]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor