Hrenovke malo drugače: kača in hobotnica
Na pikniku nas poleg prijetne družbe običajno razveseljujejo čevapčiči, pleskavice, krompirček … Si upate za spremembo poskusiti kačo in hobotnico? 🙂
Hrenovke malo drugače – pripomočki:
- deska za rezanje
- srednje velik nož
- papirnate brisačke
Hrenovke malo drugače – sestavine:
- hrenovke
- olje ali mast (po izbiri)
- zelišča (bazilika, origano)
Hrenovke malo drugače: kača in hrenovke – postopek:
Hrenovke operemo in osušimo. Za pripravo kače pustimo celo hrenovko in jo skoraj do polovice zarežemo križ kraž kot prikazuje slika. Na eni strani zarežemo še usta.
Hobotnico naredimo tako, da hrenovko najprej prerežemo čez polovico.
Nato polovičko hrenovke “razčetverimo” kot prikazuje slika.
Kače in hobotnice potrosimo z zelišči ter ocvremo.
Lepo zapečene hrenovke položimo na papirnate brisačke, da odstranimo odvečno maščobo.
Kače in hobotnice, ki smo jih oblikovali iz hrenovk, lahko spečemo tudi na žaru ali v pečici.
S pomočjo nageljnovih žbic lahko kačam in hobotnicam naredimo še oči.
Dober tek in zabavajte se na pikniku! 🙂