Telečja obara (ajmoht)
Telečja obara (ajmoht) je enolončnica, ki je zelo enostavna za pripraviti in spada med lahka kosila, saj je teletina lažje
Preberi večTelečja obara (ajmoht) je enolončnica, ki je zelo enostavna za pripraviti in spada med lahka kosila, saj je teletina lažje
Preberi večŠparglji, polni mineralov, vitaminov ter folne kisline, so odlična in zdrava jed pomladnih dni. Lahko so samostojna jed, predjed, lahka
Preberi večKruhov narastek si pripravimo takrat, ko nam ostane kruh, ki se je že delno posušil in ga tako tudi koristno
Preberi večŽe nadevane mehiške tortilje z mesno zelenjavnim nadevom in nato gratinirane v pečici. Vaši jedci bodo navdušeni, saj je največja
Preberi večGrah je priljubljeno živilo, saj ga lahko uživamo svežega ali ga shranjujemo na več načinov (zamrzovanje, sušenje, vlaganje) in nam
Preberi večČemaževe palačinke z dimljenim tofujem so res božansko kosilo. Mami mi je nekaj časa nazaj prinesla kar veliko čemaža iz
Preberi večPalačinke s koprivami in zeliščno skutnim nadevom niso samo paša za oči ampak tudi prava infuzija za krepitev zdravja. Vsebujejo
Preberi večPiščančje tortilje so okusen in hitro pripravljen obrok. Če jih pripravimo z zelenjavno omako, bodo zagotovo všeč tudi otrokom, saj
Preberi večPomlad in narava nam ponujata ogromno zdrave hrane. Čemaž je ena izmed teh sestavin, iz katere lahko naredimo veliko zdravih
Preberi večTestenine s šparglji in pršutom so še ena izmed jedi, ki so zelo hitro pripravljene, njihov okus pa je odličen.
Preberi večPri nas obožujemo mehko meso, ki se kar topi v ustih. Zato ga večkrat pripravljamo po postopku počasnega pečenja v
Preberi večPreprosto, zdravo, osvežujoče in hitro kosilo ali večerja. Šparglji so bogati z vitamini in minerali ter folno kislino, kozice pa
Preberi večMesni polpeti s sirom iz pečice so rahle strukture, odličnega okusa, saj so sestavine takšne, da drugačni kot odlični, niti
Preberi večTestenine s tartufato sem prvič poskusila pred leti, v restavraciji na hrvaški obali. Takrat se mi niso zdele nič posebnega,
Preberi večMineštra je gosta enolončnica, v katero lahko damo skoraj vse, kar najdemo v hladilniku ali shrambi. Tako je idealna za
Preberi večRdeča pesa je zadnjih nekaj dni kar pogosto na mojem jedilniku. Dobila sem jo malo preveč pri kmetu in sedaj
Preberi večChili con carne po naše pomeni mehiški golaž, čeprav prihaja originalno iz Teksasa. Je odlična, okusna jed močnih začimb, tradicionalno
Preberi več