Pečeno piščančje meso s kremno gobovo omako
Print Friendly, PDF & Email

Povezovanje okusov med pečenim piščančjim mesom in kremno gobovo omako je božansko. Jed pripravimo hitro in enostavno, navdušila pa bo vsakega jedca.

Pripomočki za pečeno piščančje meso s kremno gobovo omako:

  • Ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pečeno piščančje meso s kremno gobovo omako :

Za 2 osebi:

  • 400 g piščančjega mesa brez kosti
  • 200 g poljubnih gob
  • 1 čebula (100 g)
  • 2 stroka česna
  • domača vegeta
  • sol
  • poper
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 50 g sira
  • 2 žlici olja

Postopek za pečeno piščančje meso s kremno gobovo omako:

Piščančje meso operemo, osušimo in narežemo na koščke velikosti približno 2 cm. Na žlici olja te koščke mesa popečemo na večji temperaturi, da dobijo od zunaj zapečeno skorjico, od znotraj pa še ostanejo sočni. Solimo in popramo jih čisto na koncu, tik preden so pečeni.

Medtem na drobno narežemo čebulo in česen ter ju damo pražiti na žlico olja. Gobe očistimo, na hitro operemo pod tekočo vodo ter narežemo na poljubne koščke.

Po parih minutah praženja čebuli in česnu dodamo narezane gobe, domačo vegeto ter pražimo dokler ne povre tekočina, ki jo oddajo gobe pri toplotni obdelavi. Ko tekočina izhlapi, dolijemo 2 dl smetane za kuhanje.

Gobovo omako kuhamo še 10 minut, nato vanjo vmešamo ribani sir.

Dodamo še popečene kose piščančjega mesa, premešamo in takoj postrežemo.

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor