Gratiniran krompir s piščancem in šampinjoni
Print Friendly, PDF & Email

Hrana, ki jo gratiniramo pridobi tisti posebni okus, ki mu pravimo “pika na i”. Gratiniran krompir s piščancem in šampinjoni je kompleksna jed odličnega okusa in tudi zelo nasitna. Zato zraven ponudimo zgolj porcijo sezonske solate.

Pripomočki za gratiniran krompir s piščancem in šampinjoni:

  • pečica

Sestavine za gratiniran krompir s piščancem in šampinjoni:

Za 2 osebi:

  • 150 g piščančjega mesa
  • 150 g šampinjonov
  • 200 g krompirja
  • 50 g slanine
  • 1 čebula (80 g)
  • 1 strok česna
  • 150 ml smetane za kuhanje
  • ščepec curry začimbe
  • ščepec bazilike
  • domača vegeta (začimbna mešanica)
  • sol
  • poper
  • 50 g sira

Postopek za gratiniran krompir s piščancem in šampinjoni:

Pripravimo si vse potrebne sestavine, krompir olupimo in narežemo na približno centimeter velike palčke.

Krompir damo kuhati v osoljeno vodo in pustimo, da vreje 10 minut. Medtem prepražimo drobno narezano čebulo na slanini in dodamo prav tako narezan česen. Ko sta čebula in česen popražena, dodamo na drobno narezano piščančje meso ter očiščene, oprane in narezane šampinjone.

Premešamo, solimo, popramo, dodamo curry in pražimo dokler tekočina ne povre. Na pol kuhan krompir odcedimo, ga damo v pekač v katerem bomo jed pekli, ga prelijemo s par kapljicami olja, dodamo domačo vegeto ter ščepec bazilike.

Ko tekočina na mesu in gobah povre, prilijemo smetano za kuhanje in dobro premešamo. Odstavimo iz gretja.

Sedaj to prelijemo preko krompirja, ki smo ga že prej naložili v pekač in začinili.

Pekač damo v hladno pečico in pečemo 25 minut na 170 °C ventilacijske pečice. Po tem času vzamemo pekač ven, potrosimo jed z ribanim sirom in pečemo še 5 minut na enaki temperaturi.

Gratiniran krompir s piščancem in šampinjoni je tako pripravljen, da ga postrežemo!

Dober tek 😊

Dodaj odgovor