Zelenjavno mesni polpeti
Print Friendly, PDF & Email

Želimo bolj lahko in bolj zdravo kosilo, pri hiši pa imamo strastne mesojedce? Potem najdemo rešitev v zelenjavno mesnih polpetih, ki jih spečemo v pečici.

Pripomočki za zelenjavno mesne polpete:

  • pečica
  • papir za peko

Sestavine za zelenjavno mesne polpete:

Za 2 osebi:

  • 200 g mletega mesa
  • 1 čebula (80 g)
  • 3 stroke česna
  • 50 g korenčka
  • 50 g brstičnega ogrovta
  • 50 g koruze
  • 50 g graha
  • 1 jajce
  • sol
  • poper
  • domača vegeta (začimbna mešanica)
  • 2 žlici olja
Nasvet
Namesto zapisane zelenjave lahko poljubno uporabite tudi katerokoli drugo zelenjavo po vašem okusu: cvetačo, brokoli, papriko, jajčevce, itd.

Postopek za zelenjavno mesne polpete

Najprej narežemo na drobno čebulo in česen, ju na hitro prepražimo na žlici olja in ohladimo. Mleto meso damo v posodo, dodamo prepraženo čebulo s česnom, jajce, sol, poper in domačo začimbno mešanico ter dobro premesimo.

Sedaj si pripravimo koruzo, korenček, grah in brstični ohrovt. Po želji pa lahko to zelenjavo zamenjate s katero koli drugo po vašem okusu.

Zelenjavo narežete na manjše koščke in jo na hitro prepražite na žlici olja, samo toliko, da se malenkost zmehča. Zelenjavo ohladite.

Sedaj mesu, ki smo ga že premesili z začimbami, dodamo na hitro prepraženo zelenjavo. Še enkrat dobro premesimo, da bo masa postala lepljiva in kasneje polpeti ne bodo razpadali.

Oblikujemo polpete in jih polagamo na pekač, ki smo ga prej obložili s papirjem za peko.

Pečemo 25 do 30 minut v naprej ogreti klasični pečici na 180 °C. Postrežemo takoj tople z raznovrstnimi prilogami ali le veliko porcijo sezonske solate.

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor