Puranja zloženka
Print Friendly, PDF & Email

Puranja zloženka je enostavna mesna priloga, okusna in sočna. Potrebujemo puranji file, pečen pršut, sir in kislo smetano. Preprosto zložimo v pekač po plasteh in spečemo.

Pripomočki za pripravo puranje zloženke

  • pekač dimenzije 30 x 15 cm

Sestavine za pripravo puranje zloženke

za 4 osebe

  • 750 g puranjega fileja
  • 150 g sira (Livada, Trapist, Edamec….)
  • 150 g pečenega pršuta
  • 4 žlice kisle smetane
  • sol
  • bel poper

in še

  • žlica oljčnega olja za namastitev pekača

Postopek priprave puranje zloženke

Puranji file narežemo na tanke zrezke. Lahko so tudi manjši koščki. Malenkost potolčemo, saj je meso nežno. Posolimo in rahlo popramo z belim poprom. Sir naribamo. Pripravimo si pekač in ga premažemo z žlico oljčnega olja.

Potem začnemo zlagati po plasteh. Začnemo z začinjenim mesom.

Po mesu razporedimo dve rezini pečenega pršuta in nato rahlo potresemo z naribanim sirom. Vajo ponovimo 3 krat, dokler nam sestavin ne zmanjka. Zadnja plast puranje zloženke je meso, ki ga premažemo s štirimi žlicami kisle smetane.

Pečico predhodno segrejemo na 175 stopinj Celzija in pečemo klasično 50 minut.

Puranja zloženka se mora po vrhu malenkost zapeči.

Puranja zloženka najbolj tekne takoj, ko je pripravljena. Takrat v sebi zadrži sočnost. Jaz sem jo postregla z okisanim krompirjem. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

kuharcaKsenija

Sem diplomirana ekonomistka, zato rada žongliram s številkami na Osnovni šoli Šturje, kjer sem zaposlena. V prostem času pa rada kuham, šivam, pletem, kvačkam. Moja velika strast j tek, zato se veliko gibljem v naravi in pridno nabiram kilometre. Pri naši hiši imamo tudi zelo radi živali. Družbo nam delata psa Rubama in Pupa, muca Lili in bradata agama Tyron.

Dodaj odgovor