Puranja zloženka
Puranja zloženka je enostavna mesna priloga, okusna in sočna. Potrebujemo puranji file, pečen pršut, sir in kislo smetano. Preprosto zložimo v pekač po plasteh in spečemo.
Pripomočki za pripravo puranje zloženke
- pekač dimenzije 30 x 15 cm
Sestavine za pripravo puranje zloženke
za 4 osebe
- 750 g puranjega fileja
- 150 g sira (Livada, Trapist, Edamec….)
- 150 g pečenega pršuta
- 4 žlice kisle smetane
- sol
- bel poper
in še
- žlica oljčnega olja za namastitev pekača
Postopek priprave puranje zloženke
Puranji file narežemo na tanke zrezke. Lahko so tudi manjši koščki. Malenkost potolčemo, saj je meso nežno. Posolimo in rahlo popramo z belim poprom. Sir naribamo. Pripravimo si pekač in ga premažemo z žlico oljčnega olja.
Potem začnemo zlagati po plasteh. Začnemo z začinjenim mesom.
Po mesu razporedimo dve rezini pečenega pršuta in nato rahlo potresemo z naribanim sirom. Vajo ponovimo 3 krat, dokler nam sestavin ne zmanjka. Zadnja plast puranje zloženke je meso, ki ga premažemo s štirimi žlicami kisle smetane.
Pečico predhodno segrejemo na 175 stopinj Celzija in pečemo klasično 50 minut.
Puranja zloženka se mora po vrhu malenkost zapeči.
Puranja zloženka najbolj tekne takoj, ko je pripravljena. Takrat v sebi zadrži sočnost. Jaz sem jo postregla z okisanim krompirjem. Naj tekne!