Puranja zloženka
Print Friendly, PDF & Email

Puranja zloženka je enostavna mesna priloga, okusna in sočna. Potrebujemo puranji file, pečen pršut, sir in kislo smetano. Preprosto zložimo v pekač po plasteh in spečemo.

Pripomočki za pripravo puranje zloženke

  • pekač dimenzije 30 x 15 cm

Sestavine za pripravo puranje zloženke

za 4 osebe

  • 750 g puranjega fileja
  • 150 g sira (Livada, Trapist, Edamec….)
  • 150 g pečenega pršuta
  • 4 žlice kisle smetane
  • sol
  • bel poper

in še

  • žlica oljčnega olja za namastitev pekača

Postopek priprave puranje zloženke

Puranji file narežemo na tanke zrezke. Lahko so tudi manjši koščki. Malenkost potolčemo, saj je meso nežno. Posolimo in rahlo popramo z belim poprom. Sir naribamo. Pripravimo si pekač in ga premažemo z žlico oljčnega olja.

Potem začnemo zlagati po plasteh. Začnemo z začinjenim mesom.

Po mesu razporedimo dve rezini pečenega pršuta in nato rahlo potresemo z naribanim sirom. Vajo ponovimo 3 krat, dokler nam sestavin ne zmanjka. Zadnja plast puranje zloženke je meso, ki ga premažemo s štirimi žlicami kisle smetane.

Pečico predhodno segrejemo na 175 stopinj Celzija in pečemo klasično 50 minut.

Puranja zloženka se mora po vrhu malenkost zapeči.

Puranja zloženka najbolj tekne takoj, ko je pripravljena. Takrat v sebi zadrži sočnost. Jaz sem jo postregla z okisanim krompirjem. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

kuharcaKsenija

Sem vesela, pozitivna oseba, ki rada kuha in peče. Rada preizkusim ali dodelam po svoje kakšen nov recept. V veliko zadovoljstvo mi je postreči obed za mojo družino in moram reči, da so vedno zadovoljni. Prepričana sem, da se z nekaj truda da doseči pestrost in raznolikost obrokov. Poleg kuhanja imam rada gibanje v naravi, veliko tečem, saj so traili moja strast. V največji ponos sta mi pa moji dve hčeri.

Dodaj odgovor