Krompir z jesensko zelenjavo v pečici
Print Friendly, PDF & Email

Preprosto je pripraviti krompir z jesensko zelenjavo v pečici, jed polnega, kremastega okusa pa govori vse jezike sveta. Kot prilogo jo lahko postrežete k mesu ali samo skledi solate vsakič bo pobožala vaše brbončice.

Krompir z jesensko zelenjavo v pečici – pripomočki:

  • skleda za mešanje
  • nož
  • deska
  • pekač
  • posoda za mešanje preliva
  • pripomoček za mešanje

Krompir z jesensko zelenjavo v pečici – sestavine:

Krompir z jesensko zelenjavo v pečici – sestavine za preliv:

  • 2 zrna česna
  • čajna žlička posušenih rožmarinovih iglic
  • 2 dl sladke smetane

Količina sestavin je primerna za dve osebi. Čas priprave 10 do 15 minut, čas peke v ogreti ventilacijski pečici 45 do 50 minut na 170 °C.

Krompir z jesensko zelenjavo v pečici – postopek priprave:

Očistite in na poljubne kose narežite krompir, papriko, čebulo in bučo. Posolite ter dobro premešajte.

Na dno pekača položite vejice origana in preko nasipajte narezano, začinjeno in premešano zelenjavo. Če boste uporabili suho mešanico zelišč jih umešajte kar med zelenjavo.

Medtem ko se zelenjava peče pripravite preliv in solato, ki jo boste ponudili k jedi. V lonček ali vrček nalijte 2 dl sladke smetane ter v njo dodajte strta zrna česna in zdrobljene suhe iglice rožmarina. Dobro premešajte. Po 40 minutah peke iz pečice vzemite pekač in preko zelenjave prelijte preliv. Postavite nazaj v pečico in še nekaj minut zapecite. Če niste sigurni z vilicami prebodite krompir, da preverite ali je dovolj pečen. 

Prilogo ponudite toplo k mesnim jedem ali kar z skledo zelene solate. Če vam bo kaj priloge ostalo je pozneje nikar ne pogrevajte saj je krompir ob ponovnem segrevanju slabše prebavljiv. Priloga je odlična tudi hladna.

Lahko pripravite tudi:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Irena Franić

Pravilna dieta je »način življenja«, le tako je lahko uspešna na dolgi rok brez stresa in nenehnih odrekanj. Samo tako si lahko pridobimo zadostno količino energije in ohranimo svoje zdravje, da smo se sposobni spopadati z današnjim hitrim tempom in obveznostmi, ki jih nalaga življenje. Zato vedno razmišljam o tem kako z lastno žlico ohraniti svoje zdravje in dobro počutje z veliko mero hedonizma in ekonomičnim pristopom v gospodinjstvu. Okusno pripravljeno hrano vedno jem počasi, tako je užitek večji in traja dlje, tako zadovoljim vse moje čute, zadovoljno pa je tudi moje telo. Hrana mi daje pravo energijo in dobro se počutim v svoji koži. Moj »način življenja« bi rada delila z vami! Vesela bom, če boste iz tega čudovitega potovanja v magični svet kulinarike odšli bogatejši za kakšno koristno izkušnjo, ki vam bo kasneje v pomoč tudi v domači kuhinji. Med mojimi recepti vas bo vedno čakal tudi komentar o prehranski vrednosti obroka. Tako boste vedeli, da ste jedli tudi zdravo (ne samo za Obliznit Prste). Kaj več pa boste seveda prebrali v knjigi . . . Z živili ravnajte gospodarno in predvsem spoštljivo saj imajo kot vsaka materija v vesolju svoje zakonitosti, energijo in namen. Spoštujte in ohranjajte kar vam je dano saj tako ohranjate tudi sebe.

Dodaj odgovor