Piščančje krače v nadgrajeni teriyaki omaki
Print Friendly, PDF & Email

‘Oh, pa ne spet piščanec za kosilo’, se je zaslišalo iz sobe. Priznam, tudi meni včasih to pusto meso ne nudi pravega užitka, zato sem tokrat izbrala malo bolj slastne kose in si zamislila nekaj bolj eksotičnega, česar pri nas še nismo imeli: piščančje krače v nadgrajeni teriyaki omaki.

Piščančje krače v nadgrajeni teriyaki omaki – pripomočki:

  • primerno velik pekač

Piščančje krače v nadgrajeni teriyaki omaki – sestavine

Za 2-3 osebe:

  • 500 g piščančjih krač
  • 6 žlic olivnega olja
  • 4 žlice teriyaki omake
  • 2 žlici omake iz ostrig (Oyster sauce)
  • ščepec popra
  • 3 stroki česna
  • 3 žlice sesekljanega posušenega peteršilja
  • ščepec soli

Piščančje krače v nadgrajeni teriyaki omaki – priprava:

Pečico prižgite na 190 °C, klasična peka.

V večjo plastično posodo zlijte olivno olje, teriyaki omako ter omako iz ostrig.

Nasekljajte česen ter ga skupaj s poprom in peteršiljem dodajte mokrim sestavinam.

Dodajte še sol in vse skupaj zelo dobro premešajte. Pazite, s soljo ne pretiravajte, saj je že sama omaka iz ostrig zelo slana. Lahko celo dodate žlico več omake in sol izpustite.

 

V posodo položite piščančje krače.

Z roko jih dobro mešajte nekaj minut, da so popolnoma prekrite z marinado.

Čez posodo položite prozorno folijo in jo postavite v hladilnik. Pustite, da se krače marinirajo vsaj 30 minut. Za še boljši okus jih lahko v hladilniku pustite celo čez noč.

Ko ste pripravljeni, da jih spečete, jih vzemite iz posode ter jih položite na pekač, ki ste ga prej obložili s peki papirjem ali alu folijo.

Pekač položite v pečico in pecite 45 minut. Ne bojte se, če bo marinada na nekaterih delih bolj temna, to je samo sladkor iz omak, ki v pečici karamelizira in jedi doda še bolj poseben okus.

Z marinado lahko sami eksperimentirate: če ste bolj sladkosnedni, marinadi dodajte 3 žlice medu, če pa ste bolj junaške sorte, lahko dodate žlico ingverja v prahu ali nasekljane čilije.

Piščančje krače v nadgrajeni teriyaki omaki so zelo okusne, če jim dodate riž, ali pa jih preprosto pojeste zraven velike sklede solate.

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.4]

Nina Jesih

Sem umetnostna zgodovinarka ter kuratorka iz Ljubljane in zelo rada jem. Še posebej nezdravo hrano, zato jo poskušam usklajevati z zdravimi recepti in naravnimi rešitvami, s katerimi ohranjam fit telo in duha.

Dodaj odgovor