Riž s piščancem in zelenjavo – pečen v pečici
Jed z rižem in/ali zelenjavo, piščancem – in nato pripravljeno v pečici, pozna večina sveta, pod različnimi imeni. Dodajajo se
Preberi večJed z rižem in/ali zelenjavo, piščancem – in nato pripravljeno v pečici, pozna večina sveta, pod različnimi imeni. Dodajajo se
Preberi večŠparglji v rižoti z dodano proseno in ajdovo kašo je hitro pripravljen in lahek samostojen obrok ali pa ga ponudimo
Preberi večKadar imamo malo več časa za pripravo obroka in jedce, ki imajo radi drugače postrežene testenine – takrat so odlična
Preberi večGoveji vampi v golažu so okusni, nasitni in lahki, saj se zaradi manjše količine čebule in moke vampi ne zgostijo,
Preberi večPovsem preprosta jed z božanskim okusom: burger. Vsebuje vse komponente, kar ponavadi vsebuje glavni obrok: kruh kot prilogo, meso kot
Preberi večPorova mineštra z govejim mesom je rahlo pikantnega, a sladkobnega okusa in nas na pogled spominja na goveji golaž, toda
Preberi večKremna sirova polenta z zelišči je zelo enostavno in hitro kuhana priloga ali samostojno kosilo, ki ga ponudimo s skledo
Preberi večŠpargljeva pita z listnatim testom je nastala povsem naključno. Imela sem šparglje, listnato testo … Kaj bi naredila? Hiter pogled
Preberi večKrompirjev zavitek je Jugoslovanska specialiteta, tako imenovani burek, ki izhaja iz Sarajeva. Mnogo ljudi se tudi pri nas odloča za
Preberi večŠparglji s slanino in bučkami iz pečice so zelo enostavno pripravljeni, še največ dela nam vzame priprava zelenjave, vse ostalo
Preberi večSvinjski zrezki v nežni smetanovi omaki in šampinjoni so odlična kombinacija. Pri nas obožujemo samo na polovico ali največ na
Preberi večČe je med nami ljubitelj/ica gobic, bo ta recept gotovo zate. Kremna gobovo – piščančja rižota vsebuje vse sestavine, katere
Preberi večOdlični hrustljavi žepki s čemažem in kozjim jogurtom so zelo okusno kosilo. Žepki so narejeni hitro, iz pirine moke in
Preberi večHuda lakota in skoraj prazen hladilnik. Spet bo potrebno izumiti nekaj novega! Ja, priznam, vedno sem navdušena, ko nimam idej,
Preberi večŠparglji se odlično podajo k nežnemu okusu polente. Če temu dodamo še parmezan, je zadovoljstvo naših jedcev zagotovljeno. Tako tokrat
Preberi večMleta svinjska jetrca v omaki pripravimo iz svežih jetrc. Jed je okusna in jo lahko postrežemo na mnoge načine, nekaj
Preberi večIzdelava idrijskih žlikrofov je malce zahtevnejša, vendar ves trud odtehta užitek ob serviranju in zadovoljnih obrazih ljudi, katerim jih postrežemo.
Preberi več