Okusen svinjski golaž
Z malo sestavinami lahko pripravimo okusno kosilo za več obrokov oziroma več ljudi. Potrebujemo le nekaj živil in začimbe ter
Preberi večZ malo sestavinami lahko pripravimo okusno kosilo za več obrokov oziroma več ljudi. Potrebujemo le nekaj živil in začimbe ter
Preberi večRižota z jurčki in ajdo je odsev slovenske tradicionalne kulinarike na moderen način. Ko sem razmišljala kako uporabiti gobe in
Preberi večBrezmesne pleskavice, katerih okus je božanski. Pripravljene iz rdečega fižola, čičerike in ovsenih kosmičev ter seveda z dodanimi začimbami. Ker
Preberi večPečeni skutni štruklji iz vlečenega testa so sočni in rahli. Pripravljeni pa enostavno in so nastali ob priliki, ko sem
Preberi večIz mešanih jesenskih gob rada pripravim gobji paprikaš po moje, polnega okusa in prijetno dišeč. Priprava je enostavna, jed pa
Preberi večPečene hrenovke v pečici ovite v testo za pico ali mumije hrenovke – na koncu jim dodamo še sladkorne oči
Preberi večZeljne krpice so okusno in nasitno kosilo, ki brez dvoma tekne tudi najmlajšim. Priprava pa je enostavna in tudi relativno
Preberi večV hladnejših mesecih imamo pri nas doma zelo radi zelje. Tako kislo kot sladko in tokrat z vami delim moj
Preberi večMmmmm gobice, gobice. Sama nisem velika ljubiteljica gob, vendar kljub temu obožujem ocvrte dežnikarice (marele). No, obožujem nasploh vse, kar
Preberi večMesna pita ali mesni burek – jed na katero smo zelo navajeni na našem delu sveta. Včasih nam testa zaradi
Preberi večZelje, sveže ali fermentirano je bilo in je ena od pogostih sestavin slovenske kuhinje. Pri nas smo ga pripravljenega na
Preberi večLisičke v golažu so prijetnega sladko grenkega okusa, zaradi dodanih začimb pa se, značilen rahlo grenak okus lisičk in vonj
Preberi večKuhanje v posodi slow cooker je namenjeno počasnemu oz. daljšemu kuhanju. Običajno se kuha pod vreliščem in ni potrebno nadzora.
Preberi večPivska mesno zelenjavna obara je zelo okusna, nasitna, ni pa primerna za otroke, saj je vsa zelenjava kuhana v pivu.
Preberi večIstrski fuži so, kot že ime pove, značilna testenina za območje Istre. Delamo jih zgolj iz moke in jajc, so
Preberi večMusaka z bučkami po pariško je malo drugačna musaka, ki bo odlično presenečenje za vse domače. Ne le, da namesto
Preberi večZelenjavni curry sem nekaj časa nazaj prvič delala in mi je okus postal tako všeč, da ga sedaj naredim večkrat
Preberi več