Polnjene testenine – conchiglioni
Kadar imamo malo več časa za pripravo obroka in jedce, ki imajo radi drugače postrežene testenine – takrat so odlična ideja polnjene školjkaste testenine, conchiglione.
Pripomočki za polnjene testenine – conchiglioni:
- pečica
- pekač 20 x 25 cm
Sestavine za polnjene testenine – conchiglioni
Za 2 osebi.
Mesni nadev:
- 300 g mletega mesa (poljubnega)
- 1 čebula (100 g)
- 2 stroka česna
- 1 korenček (100 g)
- 100 g sira
- sol
- poper
- 1 žlica olja
Omaka:
- 3 dl paradižnikove mezge
- sol
- bazilika
In še:
- 16 školjkic conchiglioni
Postopek za polnjene testenine – conchiglioni:
Prvo pripravimo mesni nadev tako, da na drobno narežemo čebulo, korenček in česen ter vse troje na olju na hitro popražimo. Dodamo mleto meso, solimo, popramo ter popražimo dokler ne izpari vsa tekočina.
Delno ohladimo ter nadevu dodamo 1 jajce in polovico ribanega sira. Dobro premešamo.
Sedaj si pripravimo testenine v obliki školjk, paradižnikovo mezgo ter drugo polovico ribanega sira.
Testenine v osoljeni vodi zavremo in jih kuhamo polovico predvidenega časa. Torej samo toliko, da postanejo delno upogljive. Odcedimo vodo iz njih in pripravimo omako tako, da zmešamo paradižnikovo mezgo z baziliko in soljo.
Sedaj imamo pripravljeno vse za polnjenje testenin. V vsako školjko damo 1 žličko nadeva ter jih polagamo v pekač v omako.
Na koncu jih posujemo s preostankom ribanega sira in pečemo v klasični pečici 25 minut, na 170 °C.
Polnjene testenine – conchiglioni, postrežemo takoj vroče, prelijemo z malo paradižnikove omake v kateri so se pekle in zraven ponudimo porcijo sezonske solate.
Dober tek 😊