Polnjene bučne posodice
Polnjene bučne posodice so dobra ideja kako porabiti bučke in kako jih na različne načine vključiti v naš jedilnik tudi na način LCHF (z malo ogljikovimi hidrati). Celotna jed je enostavna za pripravo in tako okusna, da jo z veseljem pojedo tudi ne največji ljubitelji bučk.
Pripomočki za polnjene bučne posodice:
- ribežen
- pečica
- modelčki za muffine
Sestavine za polnjene bučne posodice:
Za 2 osebi:
- 2 srednje veliki bučki
- 200 g piščančjega mesa
- 1 čebula (100 g)
- 3 stroki česna
- 1 paprika (100 g)
- 1 korenček (100 g)
- 2 jajci
- 100 g cvetače
- 100 g sira
- 2 žlici olja
- sol ali domača začimbna mešanica s soljo
- poper
- 1 žlička mlete rdeče paprike
Postopek za polnjene bučne posodice:
Pisčančje meso (vzamemo lahko kateri koli del piščanca) na drobno narežemo in na žlici olja na hitro popečemo. Predevamo iz posode na krožnik. Sesekljamo čebulo in česen ter ju prepražimo v posodi, kjer smo prej pekli piščančje meso.
Dodamo nariban korenček, narezano papriko in cvetačo ter se vse skupaj popražimo 4 do 5 minut. Solimo, popramo, dodamo mleto rdečo papriko.
Vse skupaj (piščančje meso in zelenjavni nadev) ohladimo na sobno temperaturo.
Med tem operemo bučki in ju narežemo na tanjše, vendar daljše trakove, s katerimi bomo “oblekli” posodice za muffine. Jih posolimo in pustimo vsaj 15 minut, da spustijo nekaj soka.
V nadev sedaj stremo 2 jajci, dodamo polovico ribanega sira in dobro premešamo. Bučke odcedimo in popivnamo na brisački. Cele rezine ovijemo okoli modela za muffine, 2 rezini pa razrežemo na pravokotnike in jih položimo na dno vsakega modelčka.
Sedaj z nadevom napolnimo “košarice” iz bučk in pečemo v naprej ogreti klasični pečici 15 minut na 200 °C.
Še takoj vroče polnjene bučne posodice postrežemo z raznimi prilogami ali le večjo porcijo sezonske solate.
Dober tek! 😊