Bučkini špageti z mesno omako
Bučkini špageti ali bučni rezanci niso nič drugega, kot nadomestek testenin, ki jih naredimo iz mesa buče. Predvsem nam pridejo prav kadar se želimo znebiti kakšnega kilograma, smo na LCHF, keto prehrani, ali kadar se enostavno želimo izogniti ogljikovim hidratom. Bučkini špageti so hitro narejeni in jih lahko kombiniramo z različnimi omakami. Tokrat bo mesna omaka z grahom in korenčkom.
Pripomočki za bučkine špagete z mesno omako:
- ribežen
- spiralni rezalnik ali rezalnik za bučke
- papirnata brisačka ali krpa
Sestavine za bučkine špagete z mesno omako:
Za 4 osebe:
Za mesno omako:
- 400 g mletega mesa
- 400 ml paradižnikove mezge
- 3 stroki česna
- 1 čebula (120 g)
- 1 korenček (150 g)
- 150 g graha
- 1 žlička bazilike ali peteršilja
- 1 žlička mlete paprike
- poper
- sol ali domača začimbna mešanica s soljo
- 1 žlica olja
Za bučne špagete:
- 2 srednje veliki bučki (600 g)
- 1 žlica olja
- sol
Postopek za bučkine špagete z mesno omako:
Čebulo in česen na drobno nasekljamo ter popražimo na žlici olja. Takoj dodamo mleto meso (lahko goveje, svinjsko ali mešano) in pražimo toliko časa, da tekočina povre.
Dodamo nariban ali na drobno narezan korenček, grah, baziliko ali peteršilj, mleto papriko, solimo ter popramo. Dobro premešamo ter zalijemo s paradižnikovo mezgo.
Kuhamo 25 do 30 minut na nizki temperaturi.
Bučke operemo, osušimo in jih s spiralnim rezalnikom ali rezalnikom za bučke narežemo na tanke trakove, podobne špagetom. Rahlo jih posolimo in pustimo v cedilu vsaj 15 minut, da spustijo tekočino.
Nato jih osušimo na papirnati brisački in na žlici olja na hitro popečemo v ponvi, na višji temperaturi. Samo toliko, da se malo zapečejo, ne da se razkuhajo in tako izgubijo obliko.
Vroče bučkine špagete serviramo na krožnike in nanje dodamo mesno omako. Zraven se prileže velika porcija sezonske solate.
Dober tek! 😊