Polnjene bučke z mesno omako
Tako dobre, da jih z veseljem pojedo tudi tisti, ki niso ljubitelji buč. Prav tako se polnjene bučke z mesno omako priležejo v teh toplih poletnih dneh, saj so malo kaloričen in lahek obrok.
Pripomočki za polnjene bučke z mesno omako:
- pečica
- papir za peko
Sestavine za polnjene bučke z mesno omako:
Za 3 osebe:
- 400 g mletega mesa
- 3 srednje velike buče cukinke
- 150 g koruze v zrnju
- 1 čebula (120 g)
- 3 stroki česna
- 2 dl paradižnikove mezge
- 2 jajci
- sol
- poper
- 1 žlička domače začimbne mešanice
- 1/2 žlice mlete paprike
- 1 ščepec timijana
- 100 g sira
- 1 žlica olja
Postopek za polnjene bučke z mesno omako:
Čebulo in česen na drobno narežemo. Dodamo mleto meso (vzamete lahko poljubno svinjsko, goveje ali mešano) in vse skupaj prepražimo na žlici olja.
Med tem operemo bučke in jih prerežemo na polovičke. Jih izdolbemo semen in nekaj mesa. Semena zavržemo ostalo izdolbeno meso pa nasekljamo in ga dodamo k prepraženemu mesu. Solimo, popramo, dodamo mleto rdečo papriko, začimbno mešanico, koruzo in timijan. Premešamo in ohladimo.
Medtem iz izdolbenih bučk s serveto rahlo popivnamo sok, ki ga izpustijo. Ko je masa ohlajena ji dodamo 2 jajci, dobro premešamo in napolnimo bučke.
Bučke položimo na pekač, ki smo ga prekrili s papirjem za peko, posujemo z ribanim sirom in pečemo v naprej ogreti pečici na 190° C, 25 do 30 minut.
Po peki naj bučke na sobni temperaturi odstojijo 5 minut, nato jih postrežemo z raznovrstnimi krompirjevimi prilogami, njoki, svaljki, itd.
Dober tek 😊