Polnjene bučke z mesno omako
Print Friendly, PDF & Email

Tako dobre, da jih z veseljem pojedo tudi tisti, ki niso ljubitelji buč. Prav tako se polnjene bučke z mesno omako priležejo v teh toplih poletnih dneh, saj so malo kaloričen in lahek obrok.

Polnjene bučke z mesno omako

Pripomočki za polnjene bučke z mesno omako:

  • pečica
  • papir za peko

Sestavine za polnjene bučke z mesno omako:

Za 3 osebe:

  • 400 g mletega mesa
  • 3 srednje velike buče cukinke
  • 150 g koruze v zrnju
  • 1 čebula (120 g)
  • 3 stroki česna
  • 2 dl paradižnikove mezge
  • 2 jajci
  • sol
  • poper
  • 1 žlička domače začimbne mešanice
  • 1/2 žlice mlete paprike
  • 1 ščepec timijana
  • 100 g sira
  • 1 žlica olja

Postopek za polnjene bučke z mesno omako:

Čebulo in česen na drobno narežemo. Dodamo mleto meso (vzamete lahko poljubno svinjsko, goveje ali mešano) in vse skupaj prepražimo na žlici olja.

Polnjene bučke z mesno omako

Med tem operemo bučke in jih prerežemo na polovičke. Jih izdolbemo semen in nekaj mesa. Semena zavržemo ostalo izdolbeno meso pa nasekljamo in ga dodamo k prepraženemu mesu. Solimo, popramo, dodamo mleto rdečo papriko, začimbno mešanico, koruzo in timijan. Premešamo in ohladimo.

Polnjene bučke z mesno omako

Polnjene bučke z mesno omako

Medtem iz izdolbenih bučk s serveto rahlo popivnamo sok, ki ga izpustijo. Ko je masa ohlajena ji dodamo 2 jajci, dobro premešamo in napolnimo bučke.

Polnjene bučke z mesno omako

Polnjene bučke z mesno omako

Bučke položimo na pekač, ki smo ga prekrili s papirjem za peko, posujemo z ribanim sirom in pečemo v naprej ogreti pečici na 190° C, 25 do 30 minut.

Polnjene bučke z mesno omako

Po peki naj bučke na sobni temperaturi odstojijo 5 minut, nato jih postrežemo z raznovrstnimi krompirjevimi prilogami, njoki, svaljki, itd.

Polnjene bučke z mesno omako

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.9]

Dodaj odgovor