Puranji zrezki v slastni zelenjavni omaki
Print Friendly, PDF & Email

Puranji zrezki v slastni zelenjavni omaki so hitro pripravljeni, lahki in okusni. Zrezki so sočni in lepo začinjeni, omaka ima sladkast priokus, v njej pa so zdrave (domače) sestavine. Poskusite in uživajte v pristnih okusih!

Puranji zrezki v slastni zelenjavni omaki

Pripomočki za puranje zrezke v zelenjavni omaki

  • brez posebnih pripomočkov.

Sestavine za puranje zrezke v zelenjavni omaki

Za 2 osebi:

  • 2 puranja zrezka
  • pol bučke (velikost ni pomembna)
  • ena čebula
  • en korenček
  • pest graha
  • žlica svinjske masti (ali druge maščobe — po želji)
  • začimbe: žlička soli, žlička začimbne mešanice, ščepec popra, mlete rdeče sladke paprike
  • žlička gorčice
  • 0,5 l vode
  • 2 dl smetane za kuhanje
  • 1 žlička koruznega škroba
  • nekaj vejic sesekljanega svežega peteršilja, drobnjaka in timijana

Postopek priprave puranjih zrezkov v omaki

Svinjsko mast raztopimo in dobro segrejemo. Na njo položimo zrezka. Oba posolimo, popopramo in popečemo z obeh strani.

Puranji zrezki v slastni zelenjavni omaki

Zrezka premažemo z gorčico in še malce popečemo z obeh strani. Nato ju odstavimo v krožnik in pokrijemo s krpo ali folijo.

Puranji zrezki v slastni zelenjavni omaki

Na isti maščobi prepražimo sesekljano čebulo. Mešamo s kuhalnico.

Puranji zrezki v slastni zelenjavni omaki

V kozici zavremo vodo in v krop dodamo grah ter na kockice sesekljan korenček. Kuhamo 10 minut.

Puranji zrezki v slastni zelenjavni omaki

Grah in korenje odcedimo in dodamo v ponev k čebuli. Mešamo.

Puranji zrezki v slastni zelenjavni omaki

Zalijemo z vodo, solimo, popramo, dodamo mešanico začimb in mleto rdečo papriko. Potem pa dodamo še smetano za kuhanje in škrob ter mešamo 5 minut. Čisto na koncu damo še sesekljana sveža zelišča.

Puranji zrezki v slastni zelenjavni omaki

Omako še malce pokuhamo, da se zgosti, preverimo, ali je dovolj slana, potem pa v ponev vrnemo puranja zrezka. Premešamo.

Puranji zrezki v slastni zelenjavni omaki

Puranji zrezki v omaki so končani. Poleg lahko naredimo prilogo ali pa jemo samo s kruhom. Jaz sem tokrat skuhala njoke, ki so se odlično prilegli zraven. Dober tek!

Puranji zrezki v slastni zelenjavni omaki

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.5]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor