Skutni štruklji z drobtinicami
Skutni štruklji z drobtinicami so okusna slovenska jed, ki jo v različnih regijah pripravljamo na različne načine. Najprej pripravimo vlečeno
Preberi večSkutni štruklji z drobtinicami so okusna slovenska jed, ki jo v različnih regijah pripravljamo na različne načine. Najprej pripravimo vlečeno
Preberi večPečene testenine s piščancem so testenine na malo drugačen način. Priznam, da sem kar malo čudno gledala partnerja, ko mi
Preberi večPerutničke so tisti del piščanca, ki gre marsikomu najbolj slast. V kulinariki dopuščajo veliko možnosti različnih načinov priprave. Še posebej
Preberi večVratovino lahko pripravimo na veliko načinov. Cilj vseh je, da ostane sočna. Tako pripravljena vratovina v naravni omaki z gobami
Preberi večTestenine nam ponujajo ogromno možnosti za kulinarično ustvarjanje, saj lahko pripravimo omake na različne načine, skrbno izbrane začimbe, pa bodo
Preberi večSvinjska jetrca v vinski omaki so zaradi dodanega vina rahlo grenko kislega okusa, čebula, v kateri so se svinjska jetrca
Preberi večNedvomno je pica tista jed, katera doma zadovolji večina jedcev. Običajno je domača boljša kot tista iz restavracije, ker je
Preberi večPotrebujete malo drugačno krompirjevo prilogo? Torej, da ne bo vedno le popečen ali pražen krompir, lahko naredimo zelo okusen gratiniran
Preberi večZakaj bi bila polnjena paprika vedno “klasična”? Poigrajmo se in jo naredimo še malce drugače. Polnjena paprika s piščancem in
Preberi večDomači tortelini zahtevajo malenkost več dela in časa, so odlična priloga mesnim jedem. Lahko jih postrežemo z omako iz sira,
Preberi večZorjen goveji vrat je polnega okusa, zato pri njegovi pripravi ne dodajam posebnih začimb. Pomembno je le, da dobimo dober
Preberi večSveže zelje z mletim mesom je enostavna jed, ki se tako rekoč kuha sama in je idealna za hladne zimske
Preberi večZa kosilo, tudi večerjo ali ko pridejo obiski; vedno lahko z veseljem ponudimo polnjene krompirjeve polpete. So odlična jed s
Preberi večKrompirjev golaž je ena izmed jedi na žlico, v bistvu je kot gostejša juha iz krompirja, korenja in mesa. Najpogosteje
Preberi večRebrast ali harmonika polnjen krompirček prvotno prihaja iz Švedske. V originalu se imenuje Hasselback krompirček, po restavraciji kjer so ga
Preberi večPečenice, kot jih spečem jaz, so zlato rjavo zapečene, dišeče in sočne, zato vas vabim, da preizkusite moj recept in
Preberi večKarbonara rižota je malce drugačna rižota, ker ji na koncu vmešamo dve razžvrkljani jajčki, od tod tudi ime. Je posebnega
Preberi več