Kisla repa zabeljena z ocvirki
Kisla repa zabeljena z ocvirki je preprosta jed, prepletajočih se okusov kisle repe in ocvirkov. Je hitro pripravljena in je
Preberi večKisla repa zabeljena z ocvirki je preprosta jed, prepletajočih se okusov kisle repe in ocvirkov. Je hitro pripravljena in je
Preberi večPeka krvavic v pečici je najenostavnejša priprava krvavic , ki zagotavlja odličen tezulat, to pomeni hrustljavo zapečene skorjico krvavice, ki
Preberi večZačinjena cvetača je lahko odlična, lahka samostojna jed ali priloga mnogim mesnim jedem. Tokrat jo bomo pripravili v pečici in
Preberi večKuhanje sarme sploh ni tako dolgotrajno delo, če se znamo organizirati in sarmo kuhamo oziroma pečemo v pečici. Vse naše
Preberi večKislo zelje, zabeljeno z ocvirki, je najbolj naravno pripravljeno zelje in je odlična in enostavna priloga, ki se odlično poda
Preberi večJota iz kisle repe po receptu moje babice, je kuhana po spominu na babico, ko se je še vrtela okrog
Preberi večNad pečeno svinjsko kračo na kislem zelju boste navdušeni. Okusi se prepletajo in dopolnjujejo tako, da vas jed ne bo
Preberi večVampi s krompirjem so enolončnica, ki jo največkrat pripravijo gostinci za tople malice, saj kombinacija narezanih vampov in krompirja daje
Preberi večCvetačni riž je lahko odličen nadomestek klasičnega riža kot priloga k raznim mesnim jedem, jedem z omakami, itd. Z njim
Preberi večZelenjavna priloga iz repe in krompirja je slastna sladkobna priloga iz koščkov različne zelenjave, ki je okusna in barvno zapeljiva,
Preberi večVsi poznamo piščančje pohančke povaljanje v drobtine in ocvrte v olju ali v pečici. Tokrat pa sem pripravila piščančje pohančke
Preberi večJota je odlična jesensko zimska jed, ko se začneta repa in zelje kisati. Iz česa se dela jota je večna
Preberi večKrompirjev pire je poznana priloga, ki jo lahko kombiniramo k različnim glavnim jedem. Z majhno spremembo pa se klasičen pire
Preberi večKoruzna polenta z ajdo in jurčki je okusna in zelooooo hitro pripravljena priloga iz koruznega in ajdovega zdroba. Ponudite jo
Preberi večKalja, bosanska jed na žlico iz zelja in krompirja z jagnjetino se je tradicionalno pripravljala v zimskih mesecih iz sestavin,
Preberi večOkusna piščančja bedra, polnjena s kruhovim nadevom, sirom ter začimbami, so odlična glavna jed za vse priložnosti. Seveda ne sme
Preberi večŠtorovke ali mraznice s krompirjem si pripravimo v poznih jesenskih dneh, ko po travnikih in gozdovih zrastejo gobe, ki jih
Preberi več