Panirane bučke v pečici
Print Friendly, PDF & Email

Nizkokaloričen obrok ali okusna priloga mesni glavni jedi. Panirane bučke so narejene hitro in popolnoma enostavno, popečemo jih v pečici, brez kakršnegakoli dodajanja olja.

Panirane bučke v pečici

Pripomočki za panirane bučke v pečici:

  • pečica
  • papir za peko

Sestavine za panirane bučke v pečici:

Za 2 osebi:

  • 1 srednje velika bučka cukinka
  • 2 jajci
  • 100 g krušnih drobtin
  • 70 g moke
  • sol
  • poper
  • česen v prahu

Postopek za panirane bučke v pečici:

Bučko operemo, osušimo in narežemo na kolobarje debeline približno 1 centimeter. Pazimo, da je bučka še toliko mlada, da lahko jemo tudi njen olup.

Panirane bučke v pečici

Na tri krožnike porazdelimo na enega moko, drugega jajci, tretjega drobtine. Jajcema dodamo sol, poper in česen v prahu ter vse skupaj razžvrkljamo.

Panirane bučke v pečici

Pomembno
Bučnih kolobarjev ne solimo. Saj sol povzroča izločanje tekočine in tako kolobarji ne bi ostali čvrsti.
Namesto tega solimo razžvrkljana jajca.

Kolobarje najprej povaljamo iz vseh strani po moki, nato po razžvrkljanih jajcih z začimbami in na koncu v drobtinah. Tako panirane bučke odlagamo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko.

Panirane bučke v pečici

V naprej ogreti klasični pečici pečemo bučne kolobarje 15 do 18 minut na 200 °C. Če uporabljamo ventilacijsko pečico, jih pečemo med 15 do 18 minut na 180 °C.

Panirane bučke v pečici

Panirane bučke v pečici postrežemo takoj tople. Lahko kot glavno jed s kakšno pomako ali porcijo sezonske solate. Prav tako pa so odlična priloga praktično vsem mesnim jedem.

Panirane bučke v pečici

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor