Panirane bučke v pečici
Nizkokaloričen obrok ali okusna priloga mesni glavni jedi. Panirane bučke so narejene hitro in popolnoma enostavno, popečemo jih v pečici, brez kakršnegakoli dodajanja olja.
Pripomočki za panirane bučke v pečici:
- pečica
- papir za peko
Sestavine za panirane bučke v pečici:
Za 2 osebi:
- 1 srednje velika bučka cukinka
- 2 jajci
- 100 g krušnih drobtin
- 70 g moke
- sol
- poper
- česen v prahu
Postopek za panirane bučke v pečici:
Bučko operemo, osušimo in narežemo na kolobarje debeline približno 1 centimeter. Pazimo, da je bučka še toliko mlada, da lahko jemo tudi njen olup.
Na tri krožnike porazdelimo na enega moko, drugega jajci, tretjega drobtine. Jajcema dodamo sol, poper in česen v prahu ter vse skupaj razžvrkljamo.
Namesto tega solimo razžvrkljana jajca.
Kolobarje najprej povaljamo iz vseh strani po moki, nato po razžvrkljanih jajcih z začimbami in na koncu v drobtinah. Tako panirane bučke odlagamo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko.
V naprej ogreti klasični pečici pečemo bučne kolobarje 15 do 18 minut na 200 °C. Če uporabljamo ventilacijsko pečico, jih pečemo med 15 do 18 minut na 180 °C.
Panirane bučke v pečici postrežemo takoj tople. Lahko kot glavno jed s kakšno pomako ali porcijo sezonske solate. Prav tako pa so odlična priloga praktično vsem mesnim jedem.
Dober tek 😊