Štruklji z bučno skutnim nadevom
Idejo za bučne štruklje mi je dala prijateljica, saj so njo res navdušili. Zato sem jih naredila tudi jaz, seveda malo po svoje in tako so nastali bučno skutni štruklji, ki so s svojim okusom navdušili tudi mene in mojo družino. Priprava je enostavna, sestavine preproste. Testo je narejeno zelo enostavno, in ne vsebuje jajc. Nadev pa je iz hokaido buče in kozje skute, ki pa jo seveda lahko nadomestite z navadno, kravjo skuto.
Poskusite jih, naj navdušijo tudi vas!
Pripomočki za štruklje z bučno skutnim nadevom
- cedilo
- valjar
- bombažna krpa
Sestavine za štruklje z bučno skutnim nadevom
Za cca. 2 osebi.
Za testo:
- 175 g pirine gladke moke
- 5 žlic olivnega olja
- 100 ml tople mineralne vode
- sol
- 1 žlička vinskega kamna
Za nadev:
- 180 g hokaido buče (tehtamo olupljeno)
- 60 g kozje skute
- sol po okusu
- 1/2 žličke muškatnega oreščka
Priprava štrukljev z bučno skutnim nadevom
Naprej naredim testo. Moko, olivno olje, sol ter viski kamen odmerim v posodo. Dolijem toplo mineralno vodo, ki sem jo prej pogrela na štedilniku ter vse skupaj zmešam z mešalnikom ali ročno zgnetem testo.
Posodo postavim nekam na toplo za 1 uro, da testo počiva. Jaz sem posodo postavila, kar v predhodno ogreto, a ugasnjeno pečico za 1 uro (50 °C).
Ko testo počiva, olupim in narežem bučo ter jo kuham cca. 10 – 15 minut. Z vilicami preizkusim, če je kuhana in mehka, sicer po potrebi podaljšam kuhanje.
Kuhani hokaido buči odlijem vodo, v kateri se je kuhala in jo s tlačilko za krompir pretlačim in jo precedim skozi cedilo, da odvečna voda odteče. Buči dodam sol, muškatni orešček in skuto. Vse skupaj zmešam v nadev za štruklje.
Po eni uri testo vzamem iz pečice ter ga še malo pregnetem ter razvaljam na pravokotnik.
Premažem ga z bučno skutnim nadevom po celotni površini.
Testo zavijem v štrukelj. Štrukelj sedaj zavijem še v kuhinjsko krpo oz. drugo bombažno krpo.
V večji posodi zavrem vodo, jo solim in vanjo dam v krpo zavit štrukelj, katerega kuham pol ure. Kuhan štrukelj z bučno skutnim nadevom previdno odvijem in, ko se malenkost ohladi, narežem na manjše štruklje oz. kolobarje in postrežem.
Odlično kosilo, štruklji z bučno skutnim nadevom, je pripravljeno.
Dober tek!
Če imate radi buče, si lahko iz nje naredite tudi bučne krofe.