Mumije hrenovke
Pečene hrenovke v pečici ovite v testo za pico ali mumije hrenovke – na koncu jim dodamo še sladkorne oči 👀, da vse zgleda drugače, bolj zanimivo predvsem za otroke, za kakšna praznovanja ali noč čarovnic – Halloween.
Pripomočki za mumije hrenovke:
- papir za peko
- pečica
Sestavine za mumije hrenovke:
Za 3 osebe:
- 1 zavitek testa za pico (275 do 300 g)
- 9 koncev hrenovk
- 18 sladkornih oči
- 1 žlička kečapa ali gorčice (za lepljenje oči)
Premaz:
- 1 jajce
- 1 žlica mleka
Postopek za mumije hrenovke:
Priprava mumija hrenovk je hitra in povsem preprosta, zato najprej vklopimo klasično pečico na 190 °C. Pečica bo ravno segreta do takrat, ko bomo imeli mumije hrenovke pripravljene za pečenje.
Pripravimo si hrenovke, sladke oči, gorčico ali kečap ter testo za pico. Testo lahko naredite tudi sami doma, a tokrat smo vzeli že pripravljeno testo v rolici, saj se da z njim dosti lažje rezati tanke trakove in ovijati hrenovke.
Hrenovke osušimo na papirnati brisači ali kuhinjski krpi. Testo razvijemo, če je potrebno še rahlo razvaljamo in ga narežemo na trake debeline okoli 0,5 do največ enega centimetra.
Vzamemo hrenovko in ovijamo trakove neenakomerno po celi hrenovki. Čisto na koncu ali na začetku pustimo malo prostora, kamor bomo kasneje prilepili oči.
Na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, polagamo mumije hrenovke eno ob drugi.
Ko dokončamo vso ovijanje, premažemo testo z razžvrkljanim jajcem, kateremu dodamo žlico mleka.
V sedaj že ogreti klasični pečici na 190 °C, pečemo mumije hrenovke približno 15 minut. Gledamo, da je testo lepo zlato – rjavo zapečeno.
Sedaj prilepimo s pomočjo gorčice ali kečapa vsaki mumiji še dvoje oči – in postrežemo! Zraven ponudimo razne paradižnikove omake, paradižnikov domač kečap, domačo gorčico ter razne priloge od njokov do krompirjeve solate.
Dober tek 😊