Mumije hrenovke
Print Friendly, PDF & Email

Pečene hrenovke v pečici ovite v testo za pico ali mumije hrenovke – na koncu jim dodamo še sladkorne oči 👀, da vse zgleda drugače, bolj zanimivo predvsem za otroke, za kakšna praznovanja ali noč čarovnic – Halloween.

Mumije hrenovke

Pripomočki za mumije hrenovke:

  • papir za peko
  • pečica

Sestavine za mumije hrenovke:

Za 3 osebe:

  • 1 zavitek testa za pico (275 do 300 g)
  • 9 koncev hrenovk
  • 18 sladkornih oči
  • 1 žlička kečapa ali gorčice (za lepljenje oči)

Premaz:

  • 1 jajce
  • 1 žlica mleka

Postopek za mumije hrenovke:

Priprava mumija hrenovk je hitra in povsem preprosta, zato najprej vklopimo klasično pečico na 190 °C. Pečica bo ravno segreta do takrat, ko bomo imeli mumije hrenovke pripravljene za pečenje.
Pripravimo si hrenovke, sladke oči, gorčico ali kečap ter testo za pico. Testo lahko naredite tudi sami doma, a tokrat smo vzeli že pripravljeno testo v rolici, saj se da z njim dosti lažje rezati tanke trakove in ovijati hrenovke.

Mumije hrenovke

Hrenovke osušimo na papirnati brisači ali kuhinjski krpi. Testo razvijemo, če je potrebno še rahlo razvaljamo in ga narežemo na trake debeline okoli 0,5 do največ enega centimetra.

Mumije hrenovke

Vzamemo hrenovko in ovijamo trakove neenakomerno po celi hrenovki. Čisto na koncu ali na začetku pustimo malo prostora, kamor bomo kasneje prilepili oči.

Mumije hrenovke

Na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, polagamo mumije hrenovke eno ob drugi.

Mumije hrenovke

Ko dokončamo vso ovijanje, premažemo testo z razžvrkljanim jajcem, kateremu dodamo žlico mleka.

Mumije hrenovke

V sedaj že ogreti klasični pečici na 190 °C, pečemo mumije hrenovke približno 15 minut. Gledamo, da je testo lepo zlato – rjavo zapečeno.

Mumije hrenovke

Sedaj prilepimo s pomočjo gorčice ali kečapa vsaki mumiji še dvoje oči – in postrežemo! Zraven ponudimo razne paradižnikove omake, paradižnikov domač kečap, domačo gorčico ter razne priloge od njokov do krompirjeve solate.

Mumije hrenovke

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor