Vegetarijanske pleskavice s čičeriko
Brezmesne pleskavice, katerih okus je božanski. Pripravljene iz rdečega fižola, čičerike in ovsenih kosmičev ter seveda z dodanimi začimbami. Ker so zelo kompaktne, jih lahko uporabljamo tudi v vseh vrstah vegetarijanskih burgerjev.
Pripomočki za vegetarijanske pleskavice s čičeriko:
- blender ali multipraktik
Sestavine za vegetarijanske pleskavice s čičeriko:
- 240 g rdečega fižola (kuhanega)
- 240 g čičerike (kuhane)
- 1 jajce
- 1 čebula (100 g)
- 2 stroka česna
- 100 g ovsenih kosmičev
- sol
- poper
- 1 žlička mlete rdeče paprike
- 1 žlica olja
Postopek za vegetarijanske pleskavice s čičeriko:
Pripravimo si vse sestavine. Odcedimo rdeči fižol in čičeriko. Ovsene kosmiče ali že kupimo mlete, ali pa jih v blenderju ali multipraktiku zmeljemo.
Sedaj prav tako zmeljemo čičeriko in rdeči fižol ter dodamo v posodo k ovsenim kosmičem. Pri nas imamo radi, da so v masi še kakšni koščki čičerike in fižola, zato zmeljemo čisto na kratko.
Čebulo in česen na drobno nasekljamo in ju prepražimo na olju.
Prepraženo čebulo s česnom ohladimo, jo dodamo v posodo s čičeriko, fižolom in kosmiči. Prav tako dodamo sol, popramo, dodamo mleto rdečo papriko in jajce.
Vse skupaj dobro premešamo in postavimo v hladilnik vsaj za pol ure. Da se okusi v masi povežejo in kosmiči dobro napojijo. Nato oblikujemo polpete – vegetarijanske pleskavice. Njihova velikost je čisto odvisna od vaših želja.
Pečemo jih lahko tako v ponvi na olju, na vsaki strani približno 3 minute pri srednji temperaturi. Kot tudi v naprej ogreti klasični pečici na 180 °C, 15 minut.
Postrežemo jih lahko kot glavno jed s porcijo sezonske solate. Prav tako pa jih lahko uporabimo v burgerjih, saj so vegetarijanske pleskavice zelo kompaktne.
Priporočamo kruhke za burgerje – bombetke
Dober tek 😊