Polnjena piščančja bedra
Print Friendly, PDF & Email

Okusna piščančja bedra, polnjena s kruhovim nadevom, sirom ter začimbami, so odlična glavna jed za vse priložnosti. Seveda ne sme manjkati tudi hrustljavo zapečena koža na vrhu beder in deci dobrega vina zraven 😊

Polnjena piščančja bedra

Pripomočki za polnjena piščančja bedra:

  • pečica
  • papir za peko

Sestavine za polnjena piščančja bedra:

  • 2 piščančji bedri (celotno stegno)

Nadev:

  • 1 čebula (100 g)
  • 3 stroki česna
  • 1 jajce
  • 1 žemlja ali 2 kosa kruha (starejšega)
  • 50 g sira (poljubnega)
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1/2 žličke rdeče mlete paprike
  • bazilika
  • sol
  • poper
  • 2 žlici olja
  • krušne drobtine in mleko (opcijsko)

Postopek za polnjena piščančja bedra:

Najprej celotna piščančja bedra – stegna (zgornji in spodnji del) osušimo na brisači ter kožo natremo z malo soli.

Polnjena piščančja bedra

Sedaj naredimo nadev iz starejšega kruha, ki ga na drobno narežemo, dodamo 1 jajce, nariban sir, kislo smetano, rdečo mleto papriko, baziliko, sol in poper. Čebulo in česen na drobno nasekljamo in popražimo na žlici olja. Ohladimo in dodamo zraven v nadev.

Polnjena piščančja bedra

Če je nadev presuh, dodamo par žlic mleka. Če pa se nam zdi nadev premoker, dodamo žlico ali dve krušnih drobtin. Nadev mora biti kompakten, ne tekoč. Saj drugače z njim ne bomo mogli polniti beder.

Polnjena piščančja bedra

Bedrom previdno dvignemo kožo od mesa. Pomagamo si lahko s čajno žličko ali malim nožem. Pazimo, da se ob straneh koža še vedno drži mesa. Nato z nadevom počasi in previdno polnimo prostor – žepek med mesom in kožo.

Polnjena piščančja bedra

Ko smo s polnjenjem končali, uporabimo dva zobotrebca na bedro, da z njima zapremo vhod. Bedra premažemo z oljem in jih damo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko.

Polnjena piščančja bedra

Polnjena piščančja bedra pečemo v naprej ogreti klasični pečici 35 minut na 180 °C. Nato jih še enkrat premažemo s tekočino, ki je v pekaču in pečemo še 10 minut na žar opciji, da se koža lepo hrustljavo zapeče.

Polnjena piščančja bedra

Polnjena piščančja bedra postrežemo takoj, ko jih vzamemo iz pečice. Kot prilogo pa lahko ponudimo kakršnokoli popečeno zelenjavo, popečene bučke s sirom ali le porcijo sezonske solate.

Polnjena piščančja bedra

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor