Kurje lizike
Kurje lizike so zanimiva priprava piščančjih bedrc. Na liziko mogoče spominja izgled bedrc in bolj sladka marinada. Če smo čisto
Preberi večKurje lizike so zanimiva priprava piščančjih bedrc. Na liziko mogoče spominja izgled bedrc in bolj sladka marinada. Če smo čisto
Preberi večPrvomajski goveji golaž je svoje ime dobil pri praznovanju delavskega praznika, osnovne sestavine za vse vrste golaža so tradicionalno meso,
Preberi večKrompirjev zos je priljubljena staro slovenska jed. V času rasti čemaža pa ji lahko obogatimo okus tudi s tem zdravim
Preberi večPire krompir s korenčkom je okusna priloga ali pa kar samostojen obrok. Je barvno privlačen in že s svojim izgledom
Preberi večMarinirana svinjska rebra na žaru so slastna, mehka in okusna. Marinada dodatno zmehča meso in da pečenim rebrom tudi prijeten
Preberi večEna izmed idej, kako pripraviti mesni sir je tudi recept za mesni sir s krompirjem, ki je kosilo, ki se
Preberi večOkusno in hitro pripravljeno kosilo so špageti s šparglji in kuhano šunko. Uporabimo lahko celo tisto, ki nam ostane po
Preberi večBučni njoki s pečenim mesnim sirom so zelo okusen in preprost obrok, ki je hitro pripravljen, še posebej, če smo
Preberi večPrata je stara slovenska jed, ki naj bi se prvo pojavila na gorenjskem koncu Slovenije, sedaj pa se za praznike
Preberi večMesni polpeti s fižolom so polpeti iz mletega govejega mesa, ki mu za vezavo namesto jajc in moke dodamo kuhan
Preberi večAjdove krape sem včasih jedla pri stari mami, ki je odlična kuharica in nas še danes razvaja s svojimi dobrotami.
Preberi večDomača pica je tista jed, ki vsake toliko tako prija kot kosilo ali prigrizek s prijatelji. Mi jo radi obložimo
Preberi večRiževi rezanci s piščancem in arašidi so eno izmed kosil mojega nabora “kitajskih” jedi. Vsake toliko riž nadomestim z riževimi
Preberi večGratinirani makaroni s sirom ali po angleško mac and cheese so sicer ne najbolj zdrava jed, ki pa je dobra
Preberi večPogača z mletim mesom in sirom je lahko glavna jed in priloga v enem “paketu”, dodamo le še solato ali
Preberi večTelečji zrezki (telečje stegno) so že sami po sebi precej mehki, saj je to mlado meso. Če jih pripravljamo v
Preberi večZelenjavni čili je pikantna in nasitna jed, ki nas ogreje. V receptu za moj čili sem uporabila le rdeč fižol,
Preberi več