Piščančji pohančki malo drugače
Print Friendly, PDF & Email

Vsi poznamo piščančje pohančke povaljanje v drobtine in ocvrte v olju ali v pečici. Tokrat pa sem pripravila piščančje pohančke malo drugače, ki so pravzaprav povaljani v gosti palačinkini zmesi in spečeni na olju, vendar v manjši količini kot pri cvrtju. Obožujejo jih predvsem otroci in zakaj jih ne bi večkrat pripravili, saj so tudi bolj zdravi od klasičnih cvrtih pohančkov.

Piščančji pohančki malo drugače

Piščančji pohančki malo drugače – sestavine:

(za 3-4 osebe)

  • 400 g piščančjega fileja
  • 150 ml mleka
  • 2 jajci
  • 150 g moke tip 400 ali 500
  • žlička pecilnega praška
  • ščep soli
  • ščep mletega česna
  • repično/sončnično olje za pečenje

Piščančji pohančki malo drugače – postopek:

Piščančje fileje razrežemo na manjše medaljončke. Naj ne bodo debelejši od enega centimetra, dolgi pa nekje 6-7 cm. Ko jih razrežemo jih tudi posolimo.

Piščančji pohančki malo drugače

V posodi razžvrkljamo jajci z mlekom. Nato dodamo še česen v prahu, pecilni prašek in moko postopoma. Ker se moke med seboj razlikujejo, je lahko včasih zmes preredka (dodamo še moke) ali pregosta (dodamo še vode). Zmes se ne sme trgati, vendar mora vseeno biti bolj gosta.

Piščančji pohančki malo drugače

Olje prelijemo čez posodo toliko, da pokrije dno posode ter ga segrejemo. Piščančji pohanček pomočimo v plačinkino zmes z obeh strani ter dodamo na ogenj.

Piščančji pohančki malo drugače

Zmes se bo malenkost porazdelila med fileje, kar je normalno. Pazimo, da ne bo ogenj prevroč (kot npr. pri cvrtju), saj se mora file še zmeraj speči, palačinkina zmes  se pa ne sme zažgati. Tako, da priporočam, da jih pečete na srednjem ognju bolj počasi. Ko se z ene strani zapečejo, jih obrnemo.

Piščančji pohančki malo drugače

V kolikor olja zmanjka, ga med pečenjem dodamo preden damo nove pohančke v ponev.  Odlagamo jih na kuhinjsko brisačo, da popije odvečno olje. Postrežemo skupaj s kakšnim namazom (kečap, majoneza, ..) ali ob njem postrežemo še pečen krompir na mleku ali pražen krompirček. Uživajte v slastnih piščančjih pohančkih malo drugače, saj so res okusni.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Martina

Po poklicu sem grafična oblikovalka in mamica dveh punčk. Rada kuham za svoje najbližje ter fotografiram, kar združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor