Okusen svinjski golaž
Print Friendly, PDF & Email

Z malo sestavinami lahko pripravimo okusno kosilo za več obrokov oziroma več ljudi. Potrebujemo le nekaj živil in začimbe ter malce dobre volje, ki je v kuhinji nikoli ne manjka, kajne? 🙂 Okusen svinjski golaž pa je tisti, zaradi katerega si bomo tokrat obliznili prste.

Okusen svinjski golaz

Okusen svinjski golaž — pripomočki za pripravo:

  • deska za rezanje
  • kuhinjski nož
  • večja kozica
  • strgalo
  • kuhalnica

Okusen svinjski golaž — sestavine:

  • 3 čebule
  • 0,5 kg korenja
  • 3 krompirji
  • 0,5 svinjine
  • žlica svinjske masti
  • žlička zelenjavne mešanice
  • pol žličke popra
  • žlička mlete sladke paprike
  • ščepec peteršilja
  • voda (po potrebi, skupno približno 05, do 1l)
  • (za prilogo lahko testenine)

Okusen svinjski golaž — postopek priprave:

V kozici raztopimo svinjsko mast in nanjo stresemo sesekljano čebulo. Pražimo. Nenehno mešamo in pazimo, da se ne prismodi.

Okusen svinjski golaz

Polovico korenčka nastrgamo, nekaj ga narežemo na kolobarje. Ko se čebula dobro razpusti oz. omehča, dodamo korenje — najprej kolobarje.

Okusen svinjski golaz

Premešamo in nato dodamo še preostanek korenja. Pražimo nekaj časa, da tudi korenje malce omehča.

Okusen svinjski golaz

Meso narežemo na večje oz. srednje velike kocke.

Okusen svinjski golaz

Tudi meso dodamo v kozico. Zalijemo z malce vode in premešamo. Solimo, popramo, dodamo mleto rdečo papriko in mešanico začimb.

Okusen svinjski golaz

Nastrgamo tudi krompir in ga dodamo v kozico k mesu in zelenjavi.

Okusen svinjski golaz

Zalijemo še z nekaj (recimo pol litra) vode in na rahlem ognju kuhamo uro in pol do dve, dokler se krompir ne skuha, razpade in vse skupaj zgosti. Poleg se priležejo testenine, lahko pa jemo tudi samo s kruhom kot jed na žlico.

Okusen svinjski golaz

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.6]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor