Pečene bučke s sirom
Potrebujemo malo drugačno prilogo k mesnim jedem? Ali pa kar lahko samostojno jed? V tem primeru nam bo prišel zelo prav enostaven recept za pečene bučke s sirom. Preproste, enostavno narejene, a odličnega okusa.
Pripomočki za pečene bučke s sirom:
- papir za peko
- pečica
Sestavine za pečene bučke s sirom:
Za 2 osebi:
- 1 večja buča ali 2 manjši
- 150 g sira (poljubnega)
- česen v prahu
- muškatni orešček
- sol
- poper
- 2 žlici olja
Postopek za pečene bučke s sirom:
Eno večjo bučo ali dve manjši operemo in osušimo. Bučke so lahko tako zelene cukinke kot tudi oranžne hokaido ali muškatne buče. Če je potrebno (če so starejše s tršo zunanjo lupino) jih olupimo in narežemo na približno 10 cm dolge in 2 cm debele kose.
Rahlo jih posujemo s česnom v prahu, poprom, soljo in muškatnim oreščkom ter pokapljamo z oljem. Premešamo ter kose buče naložimo na pekač, prevlečen s papirjem za peko.
Pečene bučke s sirom pečemo 15 minut v naprej ogreti pečici na 180 °C. Nato jih vzamemo iz pečice in preko njih posujemo malo poljubnega ribanega sira.
Pekač damo nazaj v pečico, temperaturo povečamo na 200 °C in pečemo bučke s sirom še 5 minut. Postrežemo jih lahko kot lahek samostojen obrok ali kot prilogo k skoraj vsem vrstam mesnih jedi.
Mi smo si zraven privoščili mesno cvetačne polpete.
Dober tek 😊