Riževi rezanci s piščancem in arašidi
Print Friendly, PDF & Email

Riževi rezanci s piščancem in arašidi so eno izmed kosil mojega nabora “kitajskih” jedi. Vsake toliko riž nadomestim z riževimi rezanci, ki so kuhani zelo hitro, prelijem pa jih z omako iz piščanca, korenja, začimb in arašidov. Nobena posebna umetnost, so pa začimbe tiste, ki pričarajo pravi okus. Arašidi dodajo še hrustljavost. Okusno in malo drugačno kosilo za vse tiste, ki imamo kdaj radi kaj novega.

Riževi rezanci s piščancem in arašidi

Pripomočki za riževe rezance s piščancem in arašidi:

  • Ne potrebujemo nič posebnega.

Sestavine za riževe rezance s piščancem in arašidi:

Za 2-3 osebe:

  • 170 g čebule
  • 130 g piščančjih prsi
  • 280 g korenja
  • 15 g (1 žlica) bele pšenične moke
  • 1/2 žličke kurkume
  • 1/2 žličke ingverja v prahu
  • 2 žlici sojine omake
  • 140 g riževih rezancev
  • 30 g arašidov
  • 1 žlica sončničnega olja

Postopek za riževe rezance s piščancem in arašidi:

Za riževe rezance s piščancem in arašidi posebej pripravimo omako, proti koncu kuhanja le-te pa skuhamo še riževe rezance. Ker so tanki, bodo namreč hitro kuhani.

Za omako najprej olupimo in na tanke lističe narežemo 170 g čebule. Stresemo jih v višjo ponev ali večjo posodo, v katero prej vlijemo žlico sončničnega olja. Pokrijemo s pokrovko in dušimo približno 5 minut, da čebula lepo porjavi in postekleni.

Riževi rezanci s piščancem in arašidi

Medtem olupimo 280 g korenja. Narežemo ga na tanke palčke, dolge približno 4 cm. Dodamo jih k čebuli in ponovno pokrijemo, da se bodo lepo zmehčale.

Riževi rezanci s piščancem in arašidi

Ko se korenje duši in s tem mehča, na majhne koščke narežemo 130 g piščančjih prsi. Tudi te dodamo v posodo. Zdaj pokrovko odstranimo in kuhamo odkrito.

Riževi rezanci s piščancem in arašidi

Po potrebi dolijemo okoli pol dl vode, da se nam sestavine za riževe rezance s piščancem in arašidi ne prismodijo.

Riževi rezanci s piščancem in arašidi

V drugo posodo nalijemo vodo in jo postavimo na štedilnik. Ko zavre, vanjo stresemo 140 g riževih rezancev in jih kuhamo po navodilih na embalaži.

Riževi rezanci s piščancem in arašidi

Ko čakamo, da voda zavre in se rezanci skuhajo, v skodelico stresemo 15 g (približno 1 žlica) moke in dolijemo nekaj žlic hladne vode. Premešamo, da ni grudic, potem prilijemo še 0,5 dl vode in ponovno premešamo.

Riževi rezanci s piščancem in arašidi

Mešanico moke in vode zlijemo v posodo s sestavinami za omako. Vse skupaj premešamo in dolijemo še 0,5 dl vode, tako da nastane lepa omaka.

Riževi rezanci s piščancem in arašidi

Kuhamo še dobrih 5 minut, da se skuha tudi moka, potem prilijemo 2 žlici sojine omake.

Riževi rezanci s piščancem in arašidi

V omako za riževe rezance s piščancem in arašidi vsujemo še po pol žličke kurkume in ingverja v prahu. Premešamo in tako je omaka pripravljena.

Riževi rezanci s piščancem in arašidi

Na deski grobo sesekljamo 30 g arašidov.

Riževi rezanci s piščancem in arašidi

Riževe rezance, ki so se do zdaj že skuhali, odcedimo in postrežemo na krožnike. Čeznje prelijemo omako. Posujemo s sesekljanimi arašidi. Dober tek!

Riževi rezanci s piščancem in arašidi

Če imate radi riž, je tukaj še nekaj idej:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. O naših dogodivščinah pišem blog Kuhartnica, kjer zapisujem ustvarjalne podvige s svojo malčico, izzive materinstva, pišem recepte za jedi, ki bodo nahranile želodčke vse družine, in objavljam svoje avtorske pobarvanke za mamice - da si končno vzamejo tistih 5 minutk zase! :)

Dodaj odgovor