Polpeti iz polente
Print Friendly, PDF & Email

Se kdaj sprašujete “kaj narediti za prilogo in da ni čisto običajna zadeva?”.
Polpeti iz polente so hitra in enostavna rešitev. Prav tako pa izredno okusni, saj polenti dodamo zeliščno maslo ter sir, ob pečenju pa dobijo hrustljavo skorjico.

Polpeti iz polente

Pripomočki za polpete iz polente:

  • pečica
  • papir za peko

Sestavine za polpete iz polente:

Za 4 osebe:

  • 8 žlic koruznega zdroba
  • 4 dl vode
  • sol
  • poper
  • 1 jajce
  • 1 ščepec curry začimbe
  • 25 g zeliščnega masla
  • 100 g ribanega sira (poljubnega)
  • krušne drobtine (opcijsko)

Postopek za polpete iz polente:

Vodo, kateri po okusu dodamo sol, zavremo in nato vmešamo koruzni zdrob (ali instant polento).

Polpeti iz polente

Na manjši temperaturi pokuhamo za 2 minuti, nato dodamo zeliščno maslo, curry ter poper.

Polpeti iz polente

To polento ohladimo na sobno temperaturo (vmes večkrat premešamo, da se zgoraj ne naredi trda kožica) ter dodamo jajce in riban sir. Jaz sem vzela mocarelo, lahko pa uporabite katerikoli sir po vaši želji.

Polpeti iz polente

Dobljeno polentino maso dobro premešamo, da dobimo enotno zmes. Če se nam zdi premokra za oblikovanje polpetov si pomagamo tako, da dodamo žlico ali dve krušnih drobtin.
Iz dobljene mase med dlanmi oblikujemo manjše polpete, ki ji polagamo na pekač obložen s papirjem za peko.

Polpeti iz polente

Polpete iz polente pečemo 15 minut v naprej ogreti klasični pečici na 190 °C.

Polpeti iz polente

Polpeti iz polente so malo drugačna, a super priloga k vsaki mesni jedi, prav tako pa so lahko samostojni obrok k porciji sezonske solate in z dodatkom raznih omak:
Omaka iz pečenih rdečih paprik
Kremna gorčična omaka
Gobova omaka s slanino

Polpeti iz polente

Dober tek 🙂

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor