Kremast cvetačni pire
Imate za prilogo radi pire, a ste že malo naveličani krompirjevega? Ali pa bi samo raje več zelenjave na krožniku in manj kalorično prilogo? Potem bo za vas odlična ideja kremast cvetačni pire. Priprava je enostavna in hitra, tako da si ga lahko pripravi res vsak.
Pripomočki za kremast cvetačni pire:
- palični mešalnik
Sestavine za kremast cvetačni pire
Za 4 osebe:
- 1 cvetača (800 g)
- 40 g masla
- 100 g kisle smetane
- česen v prahu
- sol
- muškatni orešček
- poper (opcijsko)
Postopek za kremast cvetačni pire:
Vse sestavine si pripravimo na sobno temperaturo. Cvetačo očistimo in operemo.
Cvetačo, narezano na manjše dele, damo kuhati v osoljeno vodo. Ko zavre, jo kuhamo približno 10 minut, da se zmehča. Cvetačo lahko zmehčamo tudi nad paro. V tem primeru bo obdržala še več njenega okusa.
Cvetačo odcedimo, ji dodamo maslo, kislo smetano ter česen v prahu. Nastrgamo po vašem okusu muškatnega oreščka in vse s paličnim mešalnikom zmiksamo v gladki pire. Poskusimo ter po potrebi dosolimo in če želimo, dodamo malo popra.
Kremast cvetačni pire postrežemo takoj svež in še vroč. Prav tako pa si ga lahko shranimo v hladilniku, kjer brez problema počaka še dan ali dva.
Če imate radi cvetačo kot prilogo, sta odlični ideji tudi:
Dober tek. 🙂