Ocvrta piščančja bedra z manj kalorijami
Print Friendly, PDF & Email

Le kdo ne obožuje slastno ocvrtih piščančjih beder? Z majhnimi spremembami jih lahko pripravimo tudi bolj okusno bolj zdravo in z manj kalorijami. Ocvrta bedrca lahko ponudimo za kosilo.

Pripomočki za ocvrta piščančja bedra:

  • friteza ali ponev

Sestavine za ocvrta piščančja bedra

Za 4 obroke:

  • 1 kg piščančjih beder
  • sol
  • 2 jajci
  • 4-5 žlic moke
  • 9-11 žlic drobtin
  • olje za pečenje
  • 1 limono

Priprava ocvrta piščančja bedra

Z beder odstranimo najprej kožo in vso maščobo, ker vsebuje veliko kalorij. Potem zarežemo, da na pregibu ločimo spodnji in zgornji del bedra, zarežemo meso v smeri kosti, da prerežemo, do kosti in bedra odpremo do kosti kakor na fotografiji, po želji lahko kosti pustimo ali pa odstranimo. Tako smo pripravili bedra, da bodo bolj zanesljivo in hitreje ocvrta bedra.

Pripravljeno piščančje meso najprej povaljamo kos za kosom v moki, nato v stepenemu jajcu.

Na koncu še v drobtinah, ki smo si jih pred tem pripravili. Počasi ocvremo, v olju ki smo ga segreli (bodisi v fritezi ali ponvi), da se vsi kosi dodobra prepečejo.

Pomembno
Perutnina ne sme nikoli ostati znotraj krvava – zato smo bedra odprli, da so bolj tanka in hitreje pečena.

Ocvrte kose piščančjih beder dajemo na papirnate prtičke, da popivnajo maščobo ali na cedilo.

Zložimo jih na pogret krožnik in okrasimo z limoninimi rezinami. Zraven za bolj okusen in zanimiv obrok ponudimo še prilogo in solato.

Občasno nam prav paše kakšna tradicionalna jed. Lučka Glaser.
Pripravila sem vam še recepte in ideje kaj ponuditi poleg ocvrtih piščančjih beder z manj kalorijami:
Ocena:
Skupaj: 46 Povprečno: 4.7]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor