Krompirjeva zloženka
Print Friendly, PDF & Email

Krompirjeva zloženka je rustična različica francoske jedi, ki se imenuje gateau. V kolikor želimo lahko receptu dodamo šunko ali kuhan pršut vendar tudi spodnja različica je zelo okusna predvsem za tiste, ki ne jedo mesnih izdelkov. Če boste uporabili mozarella bufala ali bivolji sir mozzarella boste definitivno očarali vaše goste s tem preprostim prigrizkom.

Krompirjeva zlozenka (11)

Pripomočki za pripravo krompirjeve zloženke:

  • pekač, premer 22 cm
  • vilica
  • posoda za mešanje
  • tlačilec krompirja
  • papir za peko

Sestavine za pripravo krompirjeve zloženke:

(za 4 osebe)

  • 600 g krompirja
  • 130 g moke (sama sem uporabila brezglutensko)
  • 30 g naribanega parmezana
  • 1 jajce
  • sol
  • poper
  • 20 g masla

Postopek priprave krompirjeve zloženke:

Krompir skuhamo v vreli vodi in ga nato s tlačilcem pretlačimo v posodo. Parmezan naribamo, maslo pa stopimo.

Krompirjeva zlozenka 18

Dodamo moko.

Krompirjeva zlozenka (16)

Nato parmezan, jajca, sol in poper. Na koncu še stopljeno maslo.

Krompirjeva zlozenka (1)

Vse skupaj dobro premešamo, nato pa mesimo z rokami, da nastane enotno testo. Le to je podobno kot testu za krompirjeve svaljke.

Krompirjeva zlozenka (2)

Pekač obložimo s papirjem za peko.

Krompirjeva zlozenka (14)

Testo bomo sedaj razdelili na 2 enaka kosa. Prvi kos položimo na dno posode in z rokami potiskamo, da pokrijemo celotno dno.

Krompirjeva zlozenka (3)

Mozzarello zrežemo na kolobarje in jo položimo na testo.

Krompirjeva zlozenka (5)

S preostankom testa pokrijemo mozzarello. Ponovno si pomagamo z rokami, potisnemo po robovih, da nam ne bi uhajal sir med pečenjem.

Krompirjeva zlozenka (6)

Krompirjevo zloženko sedaj potisnemo v predhodno ogreto pečico in pečemo 30 minut, da se naredi rjava skorjica.

Krompirjeva zlozenka (7)

Zloženka je sedaj pripravljena za serviranje.

Krompirjeva zlozenka (9)

Pomembno
Zgornji recept je izdelan z brezglutensko moko, ki lahko popolnoma nadomesti navadno moko. Če želite lahko dodate kakšno rezino šunke ali kuhanega pršuta.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.2]

Sandran

Naj se na kratko predstavim ... Moje ime je Sandra in sem Primorka :) Že, kot otrok sem rada mami pomagala v kuhinji, no takrat je to bilo le packanje, ampak kljub temu, sem v tem uživala. Z mamo sva imeli majhno kuhinjo in seveda velikokrat ni bilo prostora, da bi pripravili kaj posebnega. Zato sem si vedno govorila "ko bom velika, bom imela veliko kuhinjo" in željo sem si tudi izpolnila. Ne morem zdaj reči, da imam zelo veliko kuhinjo, vendar imam veliko prostora za moj hobby. Uživam v pripravi hrane, prebiranju receptov, pripravi menijev itd. Najbolj pa uživam, ko družinski člani ali prijatelji pohvalijo jed in s tem je ves trud poplačan :) Želim vam veliko užitkov ob prebiranju svojih receptov!

Dodaj odgovor