Huzarski krapki
Print Friendly, PDF & Email

Huzarski krapki so priljubljeni piškoti, ki jih lahko spečemo kadarkoli, saj so zelo enostavni za pripravo. Poznamo kar nekaj različic huzarskih krapov; z orehi, z marmelado, čokoladne in lešnikove. Spodnji recept je lešnikova verzija teh odličnih piškotov. Preizkusite jih in boste očarali vaše goste!

Huzarski krapki (18)

Pripomočki za pripravo huzarskih krapkov:

  • pekač
  • papir za peko
  • žlica
  • krožniki
  • posoda za mešanje
  • blender

Sestavine za pripravo huzarskih krapkov:

(za približno 26 piškotov)

  • 140 g masla
  • 70 g sladkorja
  • 2 jajci
  • ščepec soli
  • 1 vanilin sladkor
  • 180 g gladke bele moke
  • 50 g čokolade
  • 100 g lešnikov

Postopek priprave huzarskih krapkov:

Lešnike in čokolado zmeljemo v blenderju. Lahko jih tudi na roke, če nimate blenderja vendar boste potrebovali nekaj časa več.

huzarski-krapki

V posodo postavimo moko.

Huzarski krapki (3)

Dodamo sladkor in vanilijev sladkor in dobro premešamo. Jaz nisem imela vanilijevega sladkorja zato sem dodala nekaj kapljic vanilijeve esence.

Huzarski krapki (4)

Rumenjake ločimo od beljakov. Le te pustimo na strani, saj jih bomo potrebovali kasneje. Rumenjake umešamo skupaj z moko.

Huzarski krapki (7)

Maslo stopimo na nizki temperaturi in ga dodamo masi, skupaj s čokolado.

Huzarski krapki (9)

Vse skupaj mesimo toliko časa, da nastane kepa.

Huzarski krapki (11)

Pekač obložimo s papirjem za peko. Pečico pa segrejemo na 180 °C. S pomočjo žlice sedaj oblikujemo kepice, ki jih najprej povaljamo v beljak in nato v lešnike.

Huzarski krapki (13)

Tako nadaljujemo dokler ne porabimo vse mase.

Huzarski krapki (15)Huzarske krapke pečemo v segreti pečici točno 18 minut. Nato jih pustimo, da se ohladijo in ponudimo.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.3]

Sandran

Naj se na kratko predstavim ... Moje ime je Sandra in sem Primorka :) Že, kot otrok sem rada mami pomagala v kuhinji, no takrat je to bilo le packanje, ampak kljub temu, sem v tem uživala. Z mamo sva imeli majhno kuhinjo in seveda velikokrat ni bilo prostora, da bi pripravili kaj posebnega. Zato sem si vedno govorila "ko bom velika, bom imela veliko kuhinjo" in željo sem si tudi izpolnila. Ne morem zdaj reči, da imam zelo veliko kuhinjo, vendar imam veliko prostora za moj hobby. Uživam v pripravi hrane, prebiranju receptov, pripravi menijev itd. Najbolj pa uživam, ko družinski člani ali prijatelji pohvalijo jed in s tem je ves trud poplačan :) Želim vam veliko užitkov ob prebiranju svojih receptov!

Dodaj odgovor