Huzarski krapki
Huzarski krapki so priljubljeni piškoti, ki jih lahko spečemo kadarkoli, saj so zelo enostavni za pripravo. Poznamo kar nekaj različic huzarskih krapov; z orehi, z marmelado, čokoladne in lešnikove. Spodnji recept je lešnikova verzija teh odličnih piškotov. Preizkusite jih in boste očarali vaše goste!
Pripomočki za pripravo huzarskih krapkov:
- pekač
- papir za peko
- žlica
- krožniki
- posoda za mešanje
- blender
Sestavine za pripravo huzarskih krapkov:
(za približno 26 piškotov)
- 140 g masla
- 70 g sladkorja
- 2 jajci
- ščepec soli
- 1 vanilin sladkor
- 180 g gladke bele moke
- 50 g čokolade
- 100 g lešnikov
Postopek priprave huzarskih krapkov:
Lešnike in čokolado zmeljemo v blenderju. Lahko jih tudi na roke, če nimate blenderja vendar boste potrebovali nekaj časa več.
V posodo postavimo moko.
Dodamo sladkor in vanilijev sladkor in dobro premešamo. Jaz nisem imela vanilijevega sladkorja zato sem dodala nekaj kapljic vanilijeve esence.
Rumenjake ločimo od beljakov. Le te pustimo na strani, saj jih bomo potrebovali kasneje. Rumenjake umešamo skupaj z moko.
Maslo stopimo na nizki temperaturi in ga dodamo masi, skupaj s čokolado.
Vse skupaj mesimo toliko časa, da nastane kepa.
Pekač obložimo s papirjem za peko. Pečico pa segrejemo na 180 °C. S pomočjo žlice sedaj oblikujemo kepice, ki jih najprej povaljamo v beljak in nato v lešnike.
Tako nadaljujemo dokler ne porabimo vse mase.
Huzarske krapke pečemo v segreti pečici točno 18 minut. Nato jih pustimo, da se ohladijo in ponudimo.
Dober tek!