Pica s tuno in čičeriko
Print Friendly, PDF & Email

Okusna pica, ki je, poleg klasičnih dodatkov, obložena s tuno in čičeriko, je krasna ideja za pripravo pice, še posebej če ste ljubitelji tunine. Včasih nam zmanjka idej, kako bi pico obložili malo drugače in spodnji predlog vam vsekakor ponuja drugačno, a okusno pico.

Pripomočki za pripravo pice s tuno in čičeriko

  • okrogel pekač premera 28 cm ali navaden pekač iz pečice

Sestavine za pripravo pice s tuno in čičeriko

Za pico premera 28 cm:

  • 240 g testa za pico
  • 80 g tunine iz pločevinke
  • 5 žličk paradižnikove mezge
  • 1 žlička origana
  • 15 g šampinjonov v slanici
  • 80 g naribanega sira mocarele
  • 50 g kuhane čičerike (iz pločevinke)
  • 5 rezin paprike za dekoracijo

Ta testo (za 6 pic):

  • 1 kg pšenične moke tip 500
  • 2 zavojčka suhega kvasa
  • 1 žlička sladkorja
  • 100 ml mlačnega mleka
  • 100 ml olja po želji
  • 18 g morske soli
  • 400 ml vode

Postopek za pripravo pice s tuno in čičeriko

Najprej pripravimo testo, svetujem, da ga naredite po receptu in zamesite testo iz zgornjih sestavin; najprej iz mleka, kvasa in sladkorja naredimo kvasec, moki dodamo sol in jo vmešamo, nato dodamo še preostale sestavine in kvasec in ugnetemo lepo, gladko in voljno testo ter ga pustimo, da vzhaja. Ko je testo vzhajalo, ga razdelimo na 6 enakih delov, ki jih pokrijemo s prtičem in pustimo, da ponovno vzhajajo. Če vsega testa ne boste potrebovali na enkrat, lahko hlebčke (kroglice) v zaprti posodi za živila shranite v hladilniku. Več navodil v zvezi s shranjevanjem in pripravo testa najdete na povezavi: testo za pico, ki vedno uspe.

Ko hlebček testa vzhaja, pomokamo delovno površino in testo z roko raztegnemo na primerno velikost.

Pica s tuno, čičeriko, šampinjoni

Testo preložimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem, najprej na testo damo paradižnikovo mezgo, potrosimo s suhim origanom in porazdelimo šampinjone po vsej pici.

Pica s tuno, čičeriko, šampinjoni

Nato dodamo nariban sir, razdelimo čičeriko (pred tem jo odcedimo), meso tunine, ki smo ji odlili olje, in položimo rezine paprike, vse sestavine razdelimo enakomerno preko vse pice.

Pica s tuno, čičeriko, šampinjoni

Navadno pečico ogrejemo na 250 °C in postavimo pekač s pico na mrežo, ki je na srednji prečki pečice ter pečemo od 12 do 15 minut.

Pica s tuno, čičeriko, šampinjoni

Pečeno pico postrežemo še vročo, vendar pa, če je prevelika in nam ostane, je okusna tudi hladna.

Pica s tuno, čičeriko, šampinjoni

Pica je vedno dobrodošla na naši mizi, kakor prigrizek, malica ali kosilo. Lučka Glaser

Pripravila sem vam nekaj različnih receptov za pripravo pic:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor